Prins Harry:

I sorg etter plutselig dødsfall

Den britiske prinsens gudmor gikk brått bort.

TRIST NYHET: Prins Harry har mistet gudmoren Lady Celia Vestey. Her avbildet med kona hertuginne Meghan tidligere i år. Foto: Anwar Hussein/ Pa Photos/ NTB
TRIST NYHET: Prins Harry har mistet gudmoren Lady Celia Vestey. Her avbildet med kona hertuginne Meghan tidligere i år. Foto: Anwar Hussein/ Pa Photos/ NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (36) har mistet gudmoren sin, Lady Celia Vestey. Hun gikk bort i helgen og ble 71 år gammel. Det melder Daily Express.

Dødsfallet blir bekreftet i form av en dødsannonse trykket i The Daily Telegraph. Der kommer det frem at Lady Celia Vestey gikk bort plutselig, men fredfullt lørdag.

«En fantastisk kone til Sam. En elsket mor til William, Arthur og Mary, og en kjærlig bestemor til Ella, Frankie, Sam og Cosima», står det blant annet i dødsannonsen, ifølge Daily Express.

Videre kommer det frem at det vil bli en privat begravelse for familien etterfulgt av en minnestund.

HAR GÅTT BORT: Her er Lady Celia Vestey avbildet med ektemannen Lord Samuel Vestey i 2002 under Royal Ascot. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
HAR GÅTT BORT: Her er Lady Celia Vestey avbildet med ektemannen Lord Samuel Vestey i 2002 under Royal Ascot. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

Ble utpekt

Lady Celia var en del av dronning Elizabeths (94) indre krets sammen med ektemannen, Lord Samuel Vestey (79). Ifølge Mirror delte Lady Celia og dronning Elizabeth den samme interessen for hester.

Ektemannen Lord Samuel arbeidet for det britiske hoffet fra 1999 til 2018 som «Master of the Horse». I fjor ble han utnevnt som permament «Lord-in-waiting» (en mann fra en adelig familie som utnevnes til personlig tjener i husholdningen til enten monarken eller prinsen av Wales, journ.anm.) av dronning Elizabeth.

Lord Samuel giftet seg med Lady Celia i desember 1981, og sammen fikk de tre barn: William (37), Arthur (35) og Mary (28).

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

Fikk hjerneslag

Lady Celia Vestey ble utpekt av prins Charles (72) og avdøde prinsesse Diana som en av seks faddere til prins Harry.

Prins Harrys andre faddere er prins Andrew (60), avdøde prinsesse Margarets datter Lady Sarah Chatto (56), Carolyn Bartholomew, Geral Ward og Bryan Organ. Lady Celia var for øvrig også til stede i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan (39) i 2018.

Ifølge Daily Mail fikk Lady Celia et alvorlig hjerneslag i 1995. Lord Samuel ble den gang fortalt av leger ved Frenchay Hospital at hans kone hadde små sjanser til å overleve.

Hun kom seg imidlertid etter at nevrokirurger fjernet en blodpropp på størrelse med en golfkule fra hjernen hennes. I etterkant uttalte hun at ektemannens støtte var det som ga henne styrke.

HJERNESLAG: I 1995 fikk Lady Celia et alvorlig hjerneslag. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
HJERNESLAG: I 1995 fikk Lady Celia et alvorlig hjerneslag. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer

- Han er helten min, har hun uttalt, ifølge Daily Mail.

Nyheten om at Lady Celia har gått bort kommer bare kort tid etter at prins Harrys kone, hertuginne Meghan, fortalte åpent om at de hadde mistet sitt ufødte barn.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Mistet ufødt barn

Det gjorde hun i en kronikk i New York Times. I kronikken kom det frem at det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie (1) på armen.

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

«Å miste et barn betyr å bære en nesten uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få. I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

Hertuginnen skrev videre at når noen snakker ut, åpner de for at andre skal følge etter. Hun fortalte også at sorgen ofte blir lettere når noen bryr seg og ønsker å lytte.

LES OGSÅ: Kongehusenes største skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer