Kronprinsesse Victoria:

I sorg etter dødsfall

Grunnleggeren av Victoriadagen døde av corona.

TRIST: Pandemien har nå rammet den svenske kongefamiliens innerste krets. Kronprinsesse Victoria er i sorg etter tapet av sin nære samarbeidspartner. Foto: REX, NTB
TRIST: Pandemien har nå rammet den svenske kongefamiliens innerste krets. Kronprinsesse Victoria er i sorg etter tapet av sin nære samarbeidspartner. Foto: REX, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona-pandemien har slått hardt ut flere steder i verden. Her i Norden er det Sverige som har blitt hardest rammet. Over 6000 mennesker har der mistet livet som følge av viruset. I tillegg har de hatt totalt 177 000 tilfeller på landsbasis siden pandemien ble erklært i mars.

Til sammenlikning har det «bare» dødd 294 mennesker her til lands. Viruset gjør ikke forskjell på folk, og mennesker fra alle samfunnslag og posisjoner er blitt rammet. Selv ikke kongelige er spart.

Prins Charles er blant dem som har vært syke, mens prinsesse Maria Teresa av Bourbon Parma i mars mistet livet som følge av smitte. Nå har viruset også rammet det svenske kongehusets innerste krets.

I dyp sorg

Kronprinsesse Victoria har nemlig mistet en av sine nærmeste til viruset. Kay Wiestål, som grunnla den kjente Victoriadagen, gikk bort på lørdag. Han ble 80 år gammel. Dødsfallet bekreftes av hans enke.

- Det gikk fort på slutten, sier enka hans, ifølge Svensk Damtidning.

Kronprinsesse Victoria tar dødsfallet tungt, og er nå i sorg. Det bekrefter det svenske hoffet overfor svenske medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer