<strong>TRAGISK:</strong> Prinsesse Beatrice (30) måtte avlive hunden sin som følge av en mystisk hendelse i Windsor Park forrige måned. Foto: NTB Scanpix
TRAGISK: Prinsesse Beatrice (30) måtte avlive hunden sin som følge av en mystisk hendelse i Windsor Park forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice:

I sorg etter at hunden ble forgiftet

Frykter for sikkerheten til sine resterende kjæledyr.

Publisert

Prinsesse Beatrice (30) opplevde alle hundeeieres mareritt da hun forrige måned gikk på luftetur med familiebikkja Orange i Windsor Park.

Ifølge The Sun fikk den fem år gamle hunden plutselig en merkelig reaksjon, og begynte å bjeffe. Det ble dermed besluttet å frakte Orange til veterinæren i all hast, hvor det ble konstatert at prinsessens firbeinte følgesvenn hadde fått i seg noe giftig.

Veterinæren kunne derimot ikke identifisere hva det giftige stoffet besto av, og det ble kort tid etter besluttet å avlive Orange. Ifølge tabloidavisen har hendelsen etterlatt Beatrice i stor sorg.

- Hater hunder

Hun frykter nå at de andre familiehundene, Jack, Cici, Teddy og Ginger, kan være i fare.

- Ingen vet om giften kom fra en naturlig kilde, eksempelvis fra sopp, eller om det er en galning der ute som hater hunder. Nå holder Beatrice et ekstra godt øye med de andre hundene sine, sier en kilde til The Sun.

I likhet med sin bestemor, dronning Elizabeth (92), har Beatrice en stor forkjærlighet for hunder. Førstnevnte opplevde også en stor hjertesorg da hun i april i fjor mistet sin kjære hund Willow etter 14 år.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Hun har sørget over alle sine corgier gjennom årene, men hun har vært mer opprørt over Willows død enn det hun har vært over de andre hundene sine, uttalte en kilde ved Buckingham Palace den gang.

Ifølge Daily Mail led Willow av en kreftlignende sykdom, og dronningen ønsket ikke at hennes kjære hund skulle lide noe mer.

Rømte hjemmefra

Det er ikke bare i Storbritannia at kongefamilien er opptatt av hunder. Også i Skandinavia har de kongelige en stor kjærlighet for kjæledyrene sine.

I fjor nådde blant annet hunden til svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofia spaltene, etter å ha rømt hjemmefra. Borderterrieren ble etter kort tid tatt hånd om av svensk politi.

- Siri var omtåket og sliten etter sine ukjente gjøremål i løpet av dagen. En kollega fra turlag 7 bar Siri ut til politibussen, der hun raskt sovnet i hennes trygge favn, skrev Norrmalmspolisen på Instagram.

Patruljen tok med Siri til stasjonen der de ble møtt av hundens to kongelige eiere, som hadde vært svært urolige. Senere lastet politiet opp et bilde av et lettet prinsepar, og en liten hilsen om at Norrmalmspolitiet også er til for prinser og prinsesser.

Meldt savnet

I 2017 ble også den ene hunden til den norske kronprinsfamilien meldt savnet, noe kronprinsesse Mette-Marit selv fortalte i et innlegg på sin offisielle Instagram-konto.

Også her endte det heldigvis godt. Få timer senere var Muffins Kråkebolle hjemme igjen og i god behold.

- Det ble en happy ending. Kronprinsen lot bakluka på bilen stå åpen på parkeringsplassen ved Vestmarksetra mens de var ute og lette. Da de kom tilbake lå hun på plass. Så nå er det hjem og få litt mat tenker jeg, uttalte daværende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Marianne Hagen.

LES OGSÅ: Punget ut for å klone hunden sin

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer