Prins Philip er død:

I sorg: - Jeg elsket ham

Prins Andrew er prins Philip og dronning Elizabeths tredje barn.

MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
MISTET PAPPA: Prins Andrew bryter tausheten etter prins Philips bortgang. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at prins Philips bortgang har etterlatt Storbritannia i sorg, og ikke minst den britiske kongefamilien.

De siste par dagene har det kommet flere uttalelser fra nære familiemedlemmer om tapet etter både ektemann, far og bestefar.

Sist ut er prins Andrew (61), hertug av York. Han er det tredje barnet til dronning Elizabeth (94) og avdøde prins Philip.

I forbindelse med at medlemmer av familien samles i sorg i The Royal Chapel of All Saints of the Royal Lodge i Windsor, møter han pressen. Andrew forteller blant annet at Philips død har etterlatt et stort tomrom for spesielt dronninga, ifølge Sky News.

I SORG: Grevinne Sophie sammen med svigerbror prins Andrew søndag. Foto: Steve Parsons/AP/NTB
I SORG: Grevinne Sophie sammen med svigerbror prins Andrew søndag. Foto: Steve Parsons/AP/NTB Vis mer

Hertugen av York mener landet har mistet nasjonens bestefar etter at Philip gikk bort 99 år fredag morgen.

Samtidig forteller 61-åringen at kjærligheten som har kommet fra folket de siste dagene har vært fantastisk, og beskriver faren som en som satte andre foran seg selv.

- Jeg elsket ham som en far. Han var så rolig og hvis du hadde et problem ville han tenke på det og det var noe av det jeg alltid tenker på. Han var alltid en du kunne gå til og som alltid lytta, sier prinsen.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

- Dypt takknemlig

Prins Andrews uttalelser kommer bare kort tid etter at storebror og arveprins, Charles (72), åpnet seg om tapet av faren deres.

- Jeg ønsker spesielt å si at faren min, de siste 70 åra, har gitt den mest bemerkelsesverdige, hengivne tjenesten til dronninga, til familien min og til landet, men også til hele Samveldet, sa han ifølge Telegraph, og fortsatte:

SNAKKER UT: Prins Charles uttaler seg om farens bortgang. Prins Philip ble 99 år gammel. Video: Clarence House TWITTER Vis mer

- Som dere kan forestille dere, savner jeg og familien min faren min veldig mye. Han var en høyt elsket og verdsatt skikkelse, og jeg kan forestille meg at han ville blitt dypt rørt av det antallet mennesker her og andre steder rundt om i verden som deler vårt tap og vår sorg.

Videre forklarte Charles at hans kjære far var en veldig spesiell person, som han tror framfor alt ville blitt overrasket over reaksjonen og de rørende tingene som er blitt sagt om ham.

- Og for det er vi, familien, dypt takknemlige. Det vil være med oss gjennom dette spesielle tapet og denne spesielt triste tida. Takk, avsluttet han.

LES OGSÅ: - Stopper ikke før hun spontanaborterer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer