Prins Harry:

I sjokk etter kameratens dødsfall

Venn av prinsen døde bare 37 år gammel.

MISTET VENN: Prins Harry mistet en nær venn i begynnelsen av august. Foto: NTB Scanpix
MISTET VENN: Prins Harry mistet en nær venn i begynnelsen av august. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I flere år var prins Harry (34) i det britiske militæret, hvor han blant annet hadde kapteinens grad og deltok i kamphandlinger i Afganistan.

Prinsen har i etterkant av sin militærkarriere, som tok slutt i 2015, vært ambassadør for veldedighetsorganisasjonen «Walking with the Wounded», en organisasjon ment for å hjelpe skadde britiske veteraner tilbake til hverdagen.

I 2013 tok krigsveteranene fatt på en 34 mil lang tur inn mot Sydpolen for å samle inn penger til organisasjonen. Dette var en ekspedisjon som krevde intense forberedelser, og alle som skulle delta på reisen var i hard trening i lang tid før avreise.

Én av de som hjalp prinsen å komme i form var eventyrer og krigsveteran Jules Roberts (37).

HISTORISK: Prins Harry var det første medlemmet av den britiske kongefamilien som nådde Sydpolen, etter en tre uker lang ekspedisjon. Her med amerikanske Ivan Castro på Sydpolen i desember 2013. Foto: NTB scanpix
HISTORISK: Prins Harry var det første medlemmet av den britiske kongefamilien som nådde Sydpolen, etter en tre uker lang ekspedisjon. Her med amerikanske Ivan Castro på Sydpolen i desember 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mottok dødsbudskap

Rett før hertugparet skulle dra til Ibiza på ferie tidligere i august, skal prins Harry ha mottatt beskjeden om at hans tidligere kollega og venn Jules Roberts har gått bort, bare 37 år gammel.

Ifølge The Sun etterlater Roberts seg kona Francesca og en to år gammel datter.

Harry skal være sjokkert og i dyp sorg over tapet av kompisen sin, og skal ifølge Hello Magazine ha sendt en privat hilsen til bisettelsen. Prinsen skal også ha sendt blomster til familien.

I TJENESTE: Prins Harry var i militæret i ti år, hvor han blant annet tjenestegjorde i Afganistan. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
I TJENESTE: Prins Harry var i militæret i ti år, hvor han blant annet tjenestegjorde i Afganistan. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Tidligere har prins Harry også vært på «Walking with the Wounded»-ekspedisjon sammen med den norske eventyreren Inge Solheim. Det var i 2011 prinsen ble med til Nordpolen da Solheim ledet ekspedisjonen fra Svalbard. Da prins Harry og hertuginne Meghan (38) giftet seg i mai i fjor, var for øvrig Solheim eneste nordmann på gjestelisten.

PÅ TUR SAMMEN: Prins Harry og Inge Solheim på Svalbard i mars 2011. Foto: NTB scanpix
PÅ TUR SAMMEN: Prins Harry og Inge Solheim på Svalbard i mars 2011. Foto: NTB scanpix Vis mer

Besøkte Norge

Tidligere i år besøkte den britiske prinsen Norge og Bardufoss i Troms. Anledningen til det fine besøket i nord var at han skulle delta på den arktiske vinterøvelsen Exercise Clockwork.

- Hertugen av Sussex skal besøke øvelsen Clockwork for å feire 50-årsjubileet til operasjonen i Bardufoss i Norge torsdag 14. februar, skrev Kensington Palace på Twitter i slutten av januar.

BESØKTE NORGE: Prins Harry besøkte Bardufoss i forbindelse med 50-årsjubileumet til «Exercise Clockwork». Her hilser han på norske soldater.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
BESØKTE NORGE: Prins Harry besøkte Bardufoss i forbindelse med 50-årsjubileumet til «Exercise Clockwork». Her hilser han på norske soldater. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør, fortalte følgende om norgesbesøket i februar:

- Prinsen har vært i Norge flere ganger tidligere. Han har også vist sin kone hertuginne Meghan den vakre naturen i nord. I 2017 tilbrakte de noen netter utenfor Tromsø, og målet var å vise Meghan nordlyset. Det er veldig moro at prins Harry er i Norge nå igjen. Den jordnære prinsen har en veldig høy «standing» hjemme i England, mye fordi han har vært soldat selv og vært med å kjempe side om side med britiske soldater i Afghanistan, fortalte Stavseng.

FØDSEL: Mandag 6. mai kom endelig babyen til Prins Harry og Hertuginne Meghan av Sussex til verden. Video: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Dette får hun av kongeparet