Dronning Letizia:

I samme kjole som datteren (16)

- Det skulle jo egentlig bare mangle.

GJENBRUK: Dronning Letizia brukte datterens kjole. Foto: Atilano Garcia / SOPA Images/ Sipa USA/ NTB
GJENBRUK: Dronning Letizia brukte datterens kjole. Foto: Atilano Garcia / SOPA Images/ Sipa USA/ NTB Vis mer
Publisert

Da dronning Letizia av Spania (49) møtte opp på et Unicef-møte i Madrid nylig, var det tilsynelatende flere som dro kjensel på kjolen hun brukte.

Det er nemlig ikke første gang den sommerlige, rød- og hvitmønstrede kjolen er blitt båret av kongefamilien. For en måned siden brukte prinsesse Leonor (16), dronning Letizia og kong Felipes (54) eldste datter, den samme kjolen på en danseforestilling.

SAMME KJOLE: Her er prinsesse Leonor i samme kjole på en danseforestilling med søsteren, prinsesse Sofia. Foto: Royal-ES / dana press/ NTB
SAMME KJOLE: Her er prinsesse Leonor i samme kjole på en danseforestilling med søsteren, prinsesse Sofia. Foto: Royal-ES / dana press/ NTB Vis mer

Ikke første gang

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det ikke er uvanlig at det byttelånes klær innad i de europeiske kongefamiliene.

- Det er blitt fast takst i de europeiske kongehusene nå til dags at mor og datter byttelåner klær. Det viser oss at de følger med i tiden når det kommer til gjenbruk og miljø, og det skulle jo egentlig bare mangle, uttaler hun og fortsetter:

- De kongelige har rikholdige garderober, og det ville vært en skam om de ikke brukte klærne mer enn en gang. Enda bedre er det at flere bruker klærne.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Det er ikke første gang dronningen stiller i lånte klær. Tidligere i år tok hun blant annet i mot ambassadører til Spania iført en av svigermorens gamle kjoler, en eksklusiv Valentino-kjole bestående av et grønt skjørt og en blomstrete overdel.

VINTAGE VALENTINO: Letiza hadde lånt svigermors Valentino-kreasjon fra 1977. Foto: Archie Andrews/ Abacapress.com / NTB
VINTAGE VALENTINO: Letiza hadde lånt svigermors Valentino-kreasjon fra 1977. Foto: Archie Andrews/ Abacapress.com / NTB Vis mer

Svingermor Sofia (83) brukte den samme kjolen i 1977 i forbindelse med et statsbesøk til Tyskland sammen med ektemannen, den daværende kong Juan Carlos (84).

Gjenbruker mammas klær

Man trenger imidlertid ikke se utenfor landets grenser for å se eksempler på gjenbruk av klær innad i kongefamilien.

GIR RÅD: Statsminister Jonas Gahr Støre ga flere råd til prinsesse Ingrid Alexandra på 18-årsfeiringen. Video: NRK Vis mer

Blant annet vinket prinsesse Ingrid Alexandra (18) til folket på 17. mai i år iført samme kåpe som kronprinsesse Mette-Marit (48) har brukt ved samme anledning i 2013.

- Vår egen prinsesse Ingrid Alexandra har nesten utelukkende lånt sin mors klær i offisielle sammenhenger det siste året, og det kan virke som hun har vært et godt forbilde for sine prinsessekolleger i andre land, sier Vagle.

LES OGSÅ: Den nye prinsessetrenden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer