SAMMEN MED FARMOR: Prinsesse Leonor skal ligne svært på sin farmor som ung. Sofia sørger nå for å lære henne opp til å bli dronning. Foto: All Over
SAMMEN MED FARMOR: Prinsesse Leonor skal ligne svært på sin farmor som ung. Sofia sørger nå for å lære henne opp til å bli dronning. Foto: All OverVis mer

I morgen blir hun Europas yngste kronprinsesse

Men Leonor (8) kan fort miste sin nye tittel.

SEOGHØR.NO: Helt siden hun ble født, har prinsesse Leonor (8) blitt lært opp til å bli den perfekte dronning en gang i fremtiden.

Nå rykker fremtiden et hakk nærmere - for i morgen blir hun kronprinsesse. Da blir hennes pappa kong Felipe VI, og hennes mamma blir dronning Letizia. Leonor skal selvsagt være tilstede på innsettelsesseremonien, som begynner klokka 10.30.

Åtteåringen med de blonde lokkene og de blå øyene, er allerede i gang med å lære seg flere språk, på tross av sin unge alder. Et av språkene er mandarin - verdens mest utberedte språk, som hun får opplæring i to ganger i uken.

Sammen med lillesøster Sofia (7) øver Leonor også på engelsk sammen med både bestemor og sin engelsktalende barnepike.

Og med så god språkforståelse er det forventet at prinsessen en dag vil studere utenlands akkurat som sin far. Felipe gikk i sin tid på Lakefield College School i Canada.

TRE GENERASJONER: I morgen blir Felipe konge, men Juan Carlos får beholde sin tittel selv om han har gått av. Foto: REX/Marbella Photo/All Over Pres
TRE GENERASJONER: I morgen blir Felipe konge, men Juan Carlos får beholde sin tittel selv om han har gått av. Foto: REX/Marbella Photo/All Over Pres Vis mer

Kan miste tittelen

I likhet med hvordan det var i Norge og Sverige før, har mannlige arvinger førsterett til tronen. Det vil si at hvis Felipe og Letizia skulle få en sønn, rykker han automatisk foran Leonor - og blir kronprins.

I Sverige var det en litt lik situasjon. Da prins Carl Philip (35) ble født, ble han  kronprins - på tross av at Victoria (36) kom til verden før ham. Loven i Sverige ble derimot endret i 1980, og Victoria ble kronprinsesse.

Men siden Letizia har passert 40 år, er sjansen kanskje ikke så veldig stor for at det kommer en liten attpåklatt...

I godt selskap

Leonor blir nå Europas yngste kronprinsesse. De som er nærmest henne i alder er den ti år gamle kronprinsesse Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria av Nederland, og 12 år gamle kronprinsesse Elisabeth Theresia Maria Helena av Belgia.

LES OGSÅ: Juan Carlos ikke tilstede når sønnen blir konge