I Kleopatras fotspor

Dronning Sonja dro til Egypt for å se Peer Gynt og pyramidene.

STORSLÅTT: Sonjas møte med sfinxen og pyramidene var en stor opplevelse! Foto: AP / SCANPIX
STORSLÅTT: Sonjas møte med sfinxen og pyramidene var en stor opplevelse! Foto: AP / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I  Kleopatras fotspor!

SEHER.NO: Det var varmt og godt da dronning Sonja erobret Kleopatras gamle rike - Egypt.

SE BILDESPESIAL: Sonja i Kleopatras fotspor!

Hun fikk se den norske Peer Gynt-oppsetningen ved Sfinxen, og var ekte turist samtidig. I dag er hun i Alexandria for å åpne en utstilling i biblioteket i Alexandria. I alt er hennes besøk i Egypt på fem dager. Hun har sett Peer Gynt og møtt Egypts førstedame Suzanne Mubarak, og har en rekke oppgaver på timeplanen.

Men i går var hun bare turist. Dronningen ankom Kheops-pyramiden på formiddagen og ble vist rundt av Egypts og kanskje verdens mest kjente arkeolog og egyptolog, dr. Zahi Hawass. Han var en meget engasjert og ivrig forteller. Dronningen brukte en time lengre tid ved pyramidene og sfinxen enn planlagt, skriver Aftenposten.no.

Ved sfinxen i Giza tok Sonja fram sitt personlige kamera og knipset i vei til privatalbumet.

Dronningen fikk også se mumierommet med en rekke mumifiserte faraoer som døde for mer enn 3000 år siden.

Den største attraksjonen er mumien av kong Ramses II som levde fra 1279 til 1213 før Kristus. Hans hvite hår er fortsatt synlig, bare litt gulnet av mumifiseringsprosessen for over 3000 år siden.

Dronningen reiste lørdag kveld videre til Alexandria der hun i dag skal åpne en utstilling av Ibsens kvinneskikkelser i Alexandria-biblioteket, ifølge Aftenposten.no.

SE BILDESPESIAL: Sonja i Kleopatras fotspor!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer