<strong>SKAPER MISNØYE:</strong> Kongen av Thailand Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun skal befinne seg i en selvpålagt karantene på et luksushotell i Tyskland. Med seg har han blant annet tjue «elskerinner». Foto: NTB Scanpix
SKAPER MISNØYE: Kongen av Thailand Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun skal befinne seg i en selvpålagt karantene på et luksushotell i Tyskland. Med seg har han blant annet tjue «elskerinner». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maha Vajiralongkorn:

I karantene med 20 «elskerinner»

Den thailandske kongen vekker oppsikt nok en gang.

Publisert
Sist oppdatert

Kongefamilier verden over har tatt sine forholdsregler som følge av spredningen av det alvorlige coronaviruset. Her til lands følger kongefamilien myndighetenes retningslinjer som resten av befolkningen.

Tar vi turen til Thailand og kong Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun (67) er imidlertid situasjonen en helt annen.

Som mange andre har han besluttet å isolere seg for å unngå coronaviruset, men han er derimot ikke i karantene som folk flest. Den siste måneden har han vært på reise i Tyskland sammen med et stort reisefølge.

Det melder den tyske tabloidavisen Bild.

Vekker stor oppsikt

Kongen har besluttet å gå i en selvpålagt karantene på luksushotellet Grand Hotel Sonnenbichl, hvor 67-åringen rett og slett har booket alle rommene hotellet har å by på.

Hotellet befinner seg i byen Garmisch-Partenkirchen i Tyskland og med seg har han visstnok både tjenere og konkubiner- 20 stykker av sistnevnte.

En konkubine er for øvrig en kvinne som lever i et ekteskapslignende forhold til en mann med høyere sosial status enn seg selv. Konkubine er derfor plassert mellom å være en elskerinne og ektefelle.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Hotellet kongen befinner seg på er i likhet med de andre tyske hotellene, blitt tvunget til å stenge som følge av coronaviruset. Dette stoppet imidlertid ikke 67-åringen, som angivelig skal ha fått tillatelse av myndighetene til å bo på hotellet.

Kritiserer monarkiet

Flere valgt å gå hardt ut på Twitter mot kongen, hvor emneknaggen «hvorfor har vi bruk for en konge?» er en gjenganger. Ifølge Reuters har emneknaggen trendet, og har opparbeidet seg 1,2 millioner treff i løpet av bare et døgn.

Årsaken til at emneknaggen er oppsiktsvekkende er fordi det er straffbart med opp til 15 år i fengsel å fornærme monarkiet.

Digital økonomi- og samfunnsminister Puttipong Punnakanta har postet et innlegg på Twitter der han advarer mot å bryte loven på nett, men sier til Reuters at budskapet var ment generelt.

- Vi følger med kontinuerlig så mye vi kan. Vi respekterer at folk uttrykker seg, men hvis det er skadelig, vil vi håndheve loven, sier han til nyhetsbyrået.

Mystisk kongehus

Ifølge Fox News var kongens følge betraktelig flere, men 199 av dem ble tvunget til å returnere til Thailand i frykt for at de hadde fått coronaviruset. Tirsdag var det bekreftet 1651 tilfeller av coronaviruset i Tyskland, og ti mennesker har dødd som følge av det alvorlige viruset.

<strong>STORT REISEFØLGE:</strong> Kong Maha Vajiralongkorn skal ha hatt med seg hundrevis av mennesker i reisefølget sitt, men 199 av dem ble tvunget til å returnere til Thailand. Her avbildet i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
STORT REISEFØLGE: Kong Maha Vajiralongkorn skal ha hatt med seg hundrevis av mennesker i reisefølget sitt, men 199 av dem ble tvunget til å returnere til Thailand. Her avbildet i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er uvisst om 67-åringens kone, tidligere general Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya (41), er med i reisefølget.

Det thailandske kongehuset har «alltid» vært et mysterium. De uttaler seg sjelden offentlig, følger strenge regler og kan oppfattes som både kvinnefiendtlige og gammeldagse.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

«Playboy-prinsen»

Da kong Bhumibol døde i 2016, etter å ha hatt makten så lenge at han den gang var verdens lengstsittende monark, skulle sønnen hans, Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, ta over.

Siden farens død har 67-åringen sørget for store endringer, og han har ikke fått noe mer respekt etter han tok over tronen.

Mens den avdøde kongen håndhilste på folket, besøkte fabrikker og var i Thailand sammenhengende i flere tiår, har hans sønn, den nåværende kongen, valgt en distanserende strategi.

I mai giftet han seg med Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya og gjorde henne dermed til dronning.

<strong>EKTEPAR:</strong> I mai i fjor giftet den thailandske kongen seg med sin utkårede, Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya. Her er de avbildet under bryllupet. Foto: NTB Scanpix
EKTEPAR: I mai i fjor giftet den thailandske kongen seg med sin utkårede, Suthida Vajiralongkorn na Ayudhya. Her er de avbildet under bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bare én måned etter giftermålet ble det kjent at kongen hadde utnevnt en annen kvinne, Sineenat Wongvajirapakdi (35), til gemalinne, som en slags juniorkone - den første i Thailand siden 1921. Hoffet offentliggjorde også en lang rekke bilder av de to.

Men i oktober ble hun fratatt både den tittelen og posisjonen som generalmajor, samt andre gjeve dekorasjoner.

<strong>BRØT SAMMEN:</strong> Bildene av kong Maha Vajiralongkorn og hans daværende «elskerinne», Sineenat Wongvajirabhakdi fikk massiv oppmerksomhet og førte blant annet til at det thaildanske kongehuset brøt sammen. Foto: NTB Scanpix
BRØT SAMMEN: Bildene av kong Maha Vajiralongkorn og hans daværende «elskerinne», Sineenat Wongvajirabhakdi fikk massiv oppmerksomhet og førte blant annet til at det thaildanske kongehuset brøt sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge hoffet ble hun strippet for posisjonen fordi hun hadde opptrådt illojalt og forsøkt å ta plassen til dronningen. På samme tidspunkt ble også en kammerherre kastet ut, som følge av «alvorlige, umoralske handlinger». Det hele skal ha omhandlet en abort.

LES OGSÅ: Kongehusenes største skandaler

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer