Prins Harry og hertuginne Meghan:

I hardt vær: - Dypt opprørende

Hertugparet kritiseres nok en gang.

KRITISERES: Hertuginne Meghan og prins Harrys medvirkning i dokumentaren «Live to Lead» blir ikke godt mottatt av Nelson Mandelas barnebarn. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
KRITISERES: Hertuginne Meghan og prins Harrys medvirkning i dokumentaren «Live to Lead» blir ikke godt mottatt av Nelson Mandelas barnebarn. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41) har fått både fiender, men også fans over hele verden, da de i en årrekke har vært på «alles» lepper.

Forrige måned var hertugparet å se i den mye omdiskuterte dokumentaren «Harry & Meghan», og i kjent stil måtte de stå i en rekke kritikkstormer etter premieren.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

Nå er de nok en gang tilbake på strømmetjenesten Netflix, men denne gangen i den syvdelte dokumentaren «Live to Lead». Det er det dog ikke alle som er særlig imponert over.

En av dem er Ndileka Mandela (57), som er barnebarnet til Nelson Mandela. Hun kritiserer nå hertugparet for å ha brukt navnet til den tidligere sørafrikanske presidenten for å tiltrekke seg flere Netflix-seere. Det skriver den britiske storavisen The Telegraph.

I et intervju med The Australian snakker Mandela om episoden hvor Harry og Meghan er med, som er inspirert av anti-apartheid-kampanjen.

- DYPT OPPRØREBDE: Ndileka Mandela forteller at hun synes det er dypt opprørende at prins Harry og Meghan brukte bestefarens navn i dokumentaren. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
- DYPT OPPRØREBDE: Ndileka Mandela forteller at hun synes det er dypt opprørende at prins Harry og Meghan brukte bestefarens navn i dokumentaren. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer

- Harry må være autentisk og holde seg til sin egen historie, hvilken relevans har bestefars liv med hans? Jeg tror ikke han eller Meghan noen gang har møtt bestefar ordentlig, kanskje da Harry var ung i Buckingham Palace, men de bruker sitatene hans i dokumentaren for å trekke inn folk og tjene millioner uten at Mandela-familien vinner noe på det, sier hun.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghan har på nåværende tidspunkt ikke kommentert kritikken.

Hun fortsetter:

- Jeg vet at Nelson Mandela Foundation har støttet initiativet, men folk har stjålet bestefars sitater i årevis og har brukt arven hans fordi de vet at navnet hans selger - Harry og Meghan er ikke annerledes enn dem.

Videre påpeker Mandelas barnebarn at hun beundrer Harry for å ha hatt selvtilliten til å bryte ut fra den kongelige institusjonen, og at også hennes bestefar gjorde opprør mot et ekteskap for å finne sin egen vei i livet.

- Men det har sin pris, du må da finansiere ditt eget liv, jeg har sluttet fred med folk som bruker bestefars navn, men det er fortsatt dypt opprørende og kjedelig hver gang det skjer, fastslår hun.

DANS: Prins Harry og hertuginne Meghan snakker om deres første dans som mann og kone. Video: Netflix Vis mer

Alle de syv episodene av dokumentaren «Live to Lead» er nå tilgjengelige for å se på Netflix og ble sluppet bare dager før prins Harrys skal gi ut memoarene «Spare» neste tirsdag.

LES OGSÅ: Raser mot det svenske kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer