- I et rødt antrekk blir man alltid et blikkfang

De kongelige representantene sverger til «kjærlighetens farge» - spesielt i julehøytiden.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: At fargen rød er julens egen farge er ingen hemmelighet, og hvert år kler vi oss opp i julerøde antrekk for å markere den tradisjonsrike høytiden.

Den symbolske primærfargen har alltid vært på de kongeliges topp-liste over favorittfarger, og i tiden fram mot jul ser man stadig oftere representanter fra kongefamilien ikledd nettopp «kjærlighetens farge».

Sist ut var blant andre kronprinsesse Victoria (37) av Sverige, som under Nobelbanketten i Stockholm 10. desember, hadde valgt en knallrød stroppløs gallakjole.

- De kongelige kler seg i rødt med ujevne mellomrom i løpet av året, men det er jo særlig passende i desember. Kronprinsesse Victoria stjal showet under Nobel-middagen i sin stroppeløse ballkjole med struttende skjørt i rød silke, forklarer Se og Hørs moteekspert Hanne Kathrine Bratholt.

I midten av desember brettet vårt eget kronprinspar opp ermene da Blå Kors trengte frivillige til kjøkkentjeneste i forbindelse med servering til hjemløse i Oslo by, og flotte kronprins Haakon (41) valgte å gå for en julerød genser.

Motedronningen Sonja

For hans mor, dronning Sonja (77), har rødt lenge vært blant favorittene - og den moteriktige dronningen har de senere årene eksperimentert med antrekk i forskjellige nyanser av rødfargen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer