- I et rødt antrekk blir man alltid et blikkfang

De kongelige representantene sverger til «kjærlighetens farge» - spesielt i julehøytiden.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: At fargen rød er julens egen farge er ingen hemmelighet, og hvert år kler vi oss opp i julerøde antrekk for å markere den tradisjonsrike høytiden.

Den symbolske primærfargen har alltid vært på de kongeliges topp-liste over favorittfarger, og i tiden fram mot jul ser man stadig oftere representanter fra kongefamilien ikledd nettopp «kjærlighetens farge».

Sist ut var blant andre kronprinsesse Victoria (37) av Sverige, som under Nobelbanketten i Stockholm 10. desember, hadde valgt en knallrød stroppløs gallakjole.

HJALP TIL PÅ KJØKKENET: I midten av desember brettet kronprinsparet opp ermene da Blå Kors trengte frivillige i forbindelse med servering til hjemløse i Oslo by. Kronprins Haakon valgte å gå for en julerød genser. Foto: Stella Pictures
HJALP TIL PÅ KJØKKENET: I midten av desember brettet kronprinsparet opp ermene da Blå Kors trengte frivillige i forbindelse med servering til hjemløse i Oslo by. Kronprins Haakon valgte å gå for en julerød genser. Foto: Stella Pictures Vis mer

- De kongelige kler seg i rødt med ujevne mellomrom i løpet av året, men det er jo særlig passende i desember. Kronprinsesse Victoria stjal showet under Nobel-middagen i sin stroppeløse ballkjole med struttende skjørt i rød silke, forklarer Se og Hørs moteekspert Hanne Kathrine Bratholt.

I midten av desember brettet vårt eget kronprinspar opp ermene da Blå Kors trengte frivillige til kjøkkentjeneste i forbindelse med servering til hjemløse i Oslo by, og flotte kronprins Haakon (41) valgte å gå for en julerød genser.

Motedronningen Sonja

For hans mor, dronning Sonja (77), har rødt lenge vært blant favorittene - og den moteriktige dronningen har de senere årene eksperimentert med antrekk i forskjellige nyanser av rødfargen.

MOTEDRONNINGEN: Da dronning Sonja var på åpningen av kunstutstillingen Contemporary Nordic Graphics: The Queen Sonja Print Award i Stockholm i høst gikk 77-åringen for en enkel, fresh kjole i burgunder med matchende dyprød neglelakk. Foto: Stella Pictures
MOTEDRONNINGEN: Da dronning Sonja var på åpningen av kunstutstillingen Contemporary Nordic Graphics: The Queen Sonja Print Award i Stockholm i høst gikk 77-åringen for en enkel, fresh kjole i burgunder med matchende dyprød neglelakk. Foto: Stella Pictures Vis mer

Da hun gjestet åpningen av en kunstutstilling i Stockholm i høst gikk dronningen for en enkel, fresh kjole i burgunder med matchende dyprød neglelakk - ikke rart Se og Hørs motepoliti Jan Thomas hyller vår kjære dronning som en ekte motedronning!

I Se og Hørs store julenummer hyller kronprinsesse Mette-Marit svigermor Sonja som sitt store forbilde - også på motefronten:

- Hun er et stort forbilde for meg - i alle henseende.

- Har svigermor vært en inspirasjon for kronprinsessen når det gjelder redesign?

- Det har hun absolutt!, svarte Mette-Marit da Se og Hør møtte henne under Fretex' Gjenbruksdager i høst.

Se og Hørs moteekspert Hanne Kathrine Bratholt legger til:

- Kongelig eller ei, i et rødt antrekk blir man uansett et blikkfang. Man skiller seg ut og vekker alltid oppmerksomhet. Det er neppe tilfeldig at prinsesser og dronninger kler seg i rødt ved ekstra store anledninger. Knallfargen utstråler høytidelighet og selvsikkerhet.

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine er gravid igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer