GRATULERER MED DAGEN: Kong Harald feirer 78 år i dag!  Foto: Avisenes Nyhetsbyrå/All Over Press
GRATULERER MED DAGEN: Kong Harald feirer 78 år i dag! Foto: Avisenes Nyhetsbyrå/All Over PressVis mer

I dag har Kong Harald bursdag

Feirer 78 årsdagen på andre siden av kloden.

SEOGHØR.NO: I dag flagges det over hele landet i anledning kong Haralds 78 årsdag, men den store dagen feirer han sjelden selv.

I forbindelse med et statsbesøk i Australia, tilbringer han bursdagen sin på den andre siden av kloden, og det er ikke første gang han reiser vekk på bursdagen sin. De siste årene har han nemlig pakket sekken og reist vekk på den store dagen.

- Bursdagen min? Da skal jeg reise bort. Jeg skal ikke feire. Ikke skal jeg seile heller. Jeg er ikke så veldig opptatt av fødselsdager lenger. Det er kanskje naturlig, sa han til Dagbladet Magasinet i forbindelse med 75 årsdagen.

Med seg på Australia-reisen har han med seg Dronningen, og ifølge kongehusets offisielle nettside ser det ut til at det ikke blir mye tid til feiring med et proppfullt program.

Kongen og Dronningen vender snuten tilbake til Norge neste helg.

HURRA; Kongen bryr seg ikke mye om bursdagen sin, men han feirer mer enn gjerne 17. Mai med Dronningen og resten av landet.  Foto: All Over Press
HURRA; Kongen bryr seg ikke mye om bursdagen sin, men han feirer mer enn gjerne 17. Mai med Dronningen og resten av landet. Foto: All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: I dag fyller hun ett