25 ÅRS FORSKJELL: Kronprins Haakon har fortsatt det samme gutteaktige smilet som da han stilte opp for fotografering i 1991, 18 år gammel. Foto: Scanpix
25 ÅRS FORSKJELL: Kronprins Haakon har fortsatt det samme gutteaktige smilet som da han stilte opp for fotografering i 1991, 18 år gammel. Foto: ScanpixVis mer

I dag fyller sjarmørprinsen 43

Vår sporty kronprins kan puste ut etter en travel sommer.

SEOGHØR.NO: I dag er det 43 år siden prins Haakon Magnus ble født og Norge fikk en ny tronarving.

Rojalister landet over ventet spent på hva den nybakte pappaen, kronprins Harald, hadde å si om den gledelige nyheten, da hans sønn var kommet til verden i 1973.

I et lydklipp som ligger på NRK sine nettsider hører man en reporter spørre tobarnsfaren om hva hans reaksjon var da han så at den nyfødte var en prins.

Men kronprins Harald, som da var 36 år, var ikke helt tilfreds med spørsmålet som ble stilt:

- Det er et bedre spørsmål å spørre: «Hva var reaksjonen da du så at han var velskapt?». Og det er bare én reaksjon, og det er at en sånn opplevelse er et under hver eneste gang.

Hør NRK-klippet her (ekstern lenke).

Det er ikke kjent hvordan kronprinsen vil feire bursdagen i år. I fjor ble den feiret privat med familien.

Feiringen stod i motsetning til 40-års laget som ble feiret med brask og bram på Skaugum i Asker - hvor kronprinsen vokste opp, og i dag er bosatt med kronprins Mette-Marit (42) og  deres barn Ingrid Alexandra (12), Sverre Magnus (10) og bonussønnen Marius Borg Høiby (19).

TRE GENERASJONER: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon og kong Harald. Foto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff
TRE GENERASJONER: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon og kong Harald. Foto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff Vis mer

Kronprinsen vil nok sette pris på en rolig stund med familien hvis han velger dette i kveld.

Tidligere i sommer har kronprinsfamilien hatt et hektisk program, som blant annet innebar at de var med på store deler av kong Harald og dronning Sonjas tur til flere norske byer.

Turen var del av markeringen av at kongeparet har sittet på tronen i 25 år.

Til folkefesten i Ravnkloa i Trondheim hadde kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit (42) med seg hele familien. Demed ble det svært folksomt på brygga da alle steg i land fra sjaluppen.

Senere på kvelden deltok familien på hagefest i Trondheim.

Reddet kona med regnponcho

Da kronprinsparet noen dager senere ble overrasket av regn i Kristiansand, viste kronprins Haakon sin galante side, da han reddet sin kone med en regnponcho.

REDDET KONA: Kronprins Haakon var raskt ute med en regnponcho til kronprinsesse Mette-Marit, da himmelen åpnet seg under besøket i Kristiansand tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum
REDDET KONA: Kronprins Haakon var raskt ute med en regnponcho til kronprinsesse Mette-Marit, da himmelen åpnet seg under besøket i Kristiansand tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Kronprinsessen er en frysepinn, og sørger alltid for å holde seg varm og god. Når regnet plasket ned på hagefesten i Kristiansand, var hun raskt ute med å få på seg støvler, pledd og regnponcho.

- Og kronprinsen, ja han var som alltid en gentleman, og hjalp henne på med ponchoen, sier Se og Hørs kongereporter Caroline Vagle som var tilstede på hagefesten.

Se video fra hagefesten:

LES OGSÅ: Ingrid Alexandra matchet mamma på hagefest