TRE GENERASJONER: Mamma kronprinsesse Sonja, med lilleprinsen på fanget rett etter dåpen på slottet i Oslo 20. september 1973. Pappa kronprins Harald og bestefar kong Olav er tydelig stolte og beveget av stundens alvor. Foto: NTB Scanpix
TRE GENERASJONER: Mamma kronprinsesse Sonja, med lilleprinsen på fanget rett etter dåpen på slottet i Oslo 20. september 1973. Pappa kronprins Harald og bestefar kong Olav er tydelig stolte og beveget av stundens alvor. Foto: NTB ScanpixVis mer

I dag fyller kronprins Haakon 42 år

Slik svarte kongen da kronprinsen ble født.

SEOGHØR.NO: 20. juli 1973 ble en jubeldag for den norske kongefamilien, da prins Haakon Magnus ble født på Rikshospitalet i Oslo.

I dag kan derfor Haakon - som nå er blitt kronprins - glede seg over å feire at han er blitt 42 år gammel.

På spørsmål fra Seoghør.no om hvordan kronprinsen feirer dagen i dag svarer slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen følgende:

- Dagen feires privat med familien.

Slik svarte kongen

Rojalister landet over ventet spent på hva den nybakte pappaen, kronprins Harald, hadde å si om den gledelige nyheten, da hans sønn var kommet til verden i 1973.

I et lydklipp som ligger på NRK sine nettsider hører man en reporter spørre tobarnsfaren om hva hans reaksjon var da han så at den nyfødte var en prins.

Men kronprins Harald, som da var 36 år, var ikke helt tilfreds med spørsmålet som ble stilt:

- Det er et bedre spørsmål å spørre: «Hva var reaksjonen da du så at han var velskapt?». Og det er bare én reaksjon, og det er at en sånn opplevelse er et under hver eneste gang.

Hør NRK-klippet her (ekstern lenke).

FØR OG NÅ: Kronprins Haakon Magnus ble født på Rikshospitalet i Oslo en varm sommerdag i slutten av juli 1973. Nå 42 år senere har han vokst seg inn i hele den norske befolkningens hjerter med sitt medmenneskelige engasjement og sin flotte sjarm. Foto: NTB Scanpix
FØR OG NÅ: Kronprins Haakon Magnus ble født på Rikshospitalet i Oslo en varm sommerdag i slutten av juli 1973. Nå 42 år senere har han vokst seg inn i hele den norske befolkningens hjerter med sitt medmenneskelige engasjement og sin flotte sjarm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble feiret med egen musikkfestival

Den flotte prinsen, som i dag har tittelen kronprins Haakon Magnus av Norge, har siden vokst seg inn i hjertene til rojalister verden over, med sitt medmenneskelige engasjement og sin ydmyke sjarm.

Da Haakon rundet 40 år ble jubileet feiret med brask og bram på Skaugum i Asker - hvor kronprinsen vokste opp, og i dag er bosatt med kona Mette-Marit (41) og barna Ingrid Alexandra (11), Sverre Magnus (9) og bonussønnen Marius Borg Høiby (18).

FESTIVAL: Da kronprins Haakon fylte 40 år i 2013 ble han feiret med egen festival i hagen på Skaugum. Bursdagsbarnet selv måtte stå for deler av underholdningen. Her med artist Lars Lillo-Stenberg.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FESTIVAL: Da kronprins Haakon fylte 40 år i 2013 ble han feiret med egen festival i hagen på Skaugum. Bursdagsbarnet selv måtte stå for deler av underholdningen. Her med artist Lars Lillo-Stenberg. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Vis mer

Mette-Marit og søsteren prinsesse Mätrha Louise (43) hadde invitert til fest, og den musikkglade kronprinsen ble feiret med egen festival - Skaugum festivalen.

Blant gjestene som feiret bursdagsbarnet var Danmarks kronprins Frederik (47) og kronprinsesse Mary (43), dronning Maxima (44) og kong Willem-Alexander (48) av Nederland, og tidligere statsminister Jens Stoltenberg (56) og Oslo-ordfører Fabian Stang (59).

VARM GLEDE: Prinsesse Märtha Louise var tydelig stolt og glad for å ha blitt storesøster til lille prins Haakon Magnus. Her gir hun ham en klem på trappene på Skaugum, etter hjemkomsten fra Rikshospitalet.  Foto: NTB scanpix
VARM GLEDE: Prinsesse Märtha Louise var tydelig stolt og glad for å ha blitt storesøster til lille prins Haakon Magnus. Her gir hun ham en klem på trappene på Skaugum, etter hjemkomsten fra Rikshospitalet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Slik markerer kongehuset kronprins Haakons fødselsdag på sosiale medier:

I dag fyller Kronprins Haakon 42 år.Denne uka besøker han Olsokdagene på Stiklestad sammen med Kronprinsesse...

Posted by Kongehuset on Sunday, July 19, 2015

LES OGSÅ: Kronprins Haakon åpner opp om foreldrerollen

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.