I dag fyller hun ett år!

Prinsesse Leonore ble født i New York, men ett år etterpå har hun for alvor gjort svenske av seg.

FYLLER ÅR: H.K.H Prinsesse Leonore fyller ett år 20. februar 2015. Foto: Kungahuset
FYLLER ÅR: H.K.H Prinsesse Leonore fyller ett år 20. februar 2015. Foto: Kungahuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag er det ett år siden prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ble foreldre for første gang. Lille prinsesse Leonore Lilian Marie ble født mindre enn ni måneder etter eventyrbryllupet Stockholm 8. juni i fjor.

STOLTE FORELDRE: I dag fyller prinsesse Madeleine og Chris O'Neills gulljente ett år. Her ser vi de tre sammen med bursdagsbarnets dåpsdag 8. juni 2014. Foto: All Over Press
STOLTE FORELDRE: I dag fyller prinsesse Madeleine og Chris O'Neills gulljente ett år. Her ser vi de tre sammen med bursdagsbarnets dåpsdag 8. juni 2014. Foto: All Over Press Vis mer

Fødselen fant sted i New York der paret var bosatt da, men når ettårsdagen feires, er det med familien rundt seg i Stockholm.

Madeleine har nemlig tatt med seg mann og barn til hjemlandet, og i julen ble det kjent at de har bosatt seg der for godt.

Første gang Leonore besøkte sitt nye hjemland var imidlertid i forbindelse med sin egen dåp 8. juni 2014, nøyaktig ett år etter at foreldrene giftet seg.


Svenskene fikk likevel se henne for første gang to dager før. Da debuterte hun offisielt i forbindelse med at mamma skulle åpne slottet under Svenske flaggans dag.

ETT ÅR: Prinsesse Madeleine la fredag ut dette bildet av lille Leonore på sin Facebook-side. Foto: Kungahuset
ETT ÅR: Prinsesse Madeleine la fredag ut dette bildet av lille Leonore på sin Facebook-side. Foto: Kungahuset Vis mer

Det vites ikke hvordan familiens foreløpig yngste tilskudd skal feires i dag, men at både kong Carl Gustaf og dronning Silvia vil være der for å feire barnebarnets første fødselsdag, er svært sannsynlig.

Også tante Victoria og onkel Carl Philip er nok på plass, samt lille Leonores store favoritt - kusinen Estelle.

Estelle og Leonore fikk møte hverandre for første gang i april i fjor, og det lot til å være kjærlighet ved første blikk. Det er liten tvil om at de to kusinene vil ha sterke bånd livet ut. Estelle har selv bursdag mandag 23.februar, som hun i fjor feiret i Norge.

Foreløpig kan Leonore nyte å være mamma og pappas midtpunkt, samt familiens yngste sjarmtroll, men lykken er kortvarig. Allerede til sommeren blir den lille prinsessen storesøster.

GODE VENNER: I september delte Madde dette bilde av Leonore og Estelle på sosiale medier med teksten: Verdifulle øyeblikk! Foto: All Over Press
GODE VENNER: I september delte Madde dette bilde av Leonore og Estelle på sosiale medier med teksten: Verdifulle øyeblikk! Foto: All Over Press Vis mer

Som foreldre flest er Madeleine sprekkferdig av stolthet når det kommer til datteren, noe hun gjerne deler med sine følgere på Facebook. Gjennom Leonores første år har vi derfor fått ta del i en rekke hendelser, nettopp gjennom sosiale medier. Blant annet da den lille jenta gratulerte morfar på bursdagen i fjor.


LES OGSÅ: Hit reiser de kongelige i vinterferien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer