KJÆRLIGHETEN VANT: Her ser vi Mette-Marit på rørende vis fortelle hvorfor hun ville gifte seg med Norges kronprins, etter at de 1.desember 2000 offentliggjorde forlovelsen.
#
KJÆRLIGHETEN VANT: Her ser vi Mette-Marit på rørende vis fortelle hvorfor hun ville gifte seg med Norges kronprins, etter at de 1.desember 2000 offentliggjorde forlovelsen. #Vis mer

I dag er dette 15 år siden

Gratulerer til Haakon og Mette-Marit!

SEOGHØR.NO: Tirsdag 1. desember er det nøyaktig 15 år siden den offisielle bekreftelsen kom. Kronprins Haakon (42) hadde forlovet seg med sin kjæreste Mette-Marit Tjessem Høiby (42).

Det forelskede paret stilte opp til pressekonferanse på Slottet denne kalde vinterdagen - og seansen ble et varmt vendepunkt i det norske folk.

Veien fram til forlovelsen, var nemlig ingen dans på roser. Da nyheten om romansen sprakk lille nyttårsaften 1999, hevet kritiske røster seg raskt. Mange mente at en alenemor med broket fortid, ikke sømmet seg som dronningemne.

Men da kjærligheten mellom de to nærmest kom ut av tv-ruta under den følelsesladede pressekonferansen, ble mange sjarmert. Og da de sa ja til hverandre i Oslo domkirke 25. august 2001, var ikke et øye tørt i vårt langsstrakte land.

FAMILIENE FEIRET: Kongeparet inviterte Mette-Marits familie til middag for å feire forlovelsen.
FAMILIENE FEIRET: Kongeparet inviterte Mette-Marits familie til middag for å feire forlovelsen. Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Takk for kjærligheten og innsatsen Mette-Marit. Jeg er stolt av å kunne kalle meg livsledsageren din. For nå er vi her. Nå er vi sammen. Mette-Marit jeg elsker deg! sa kronprinsen i sin rørende tale til bruden.

Siden den gang har de blitt en familie på fem. 21. januar 2004 ble Marius (18) storebror, og hele Norge fikk det de ventet på – en tronarving. Prinsesse Ingrid Alexandra (11) ble født, og knappe to år etter kom lillebror prins Sverre Magnus (9) til verden.

FEM I FAMILIEN: Kronprinsfamilien samlet til fotografering i forbindelse med kronprisens 40-årsdag i 2013.  Foto: Sølve Sundsbø/kongehuset/NTBscanpix
FEM I FAMILIEN: Kronprinsfamilien samlet til fotografering i forbindelse med kronprisens 40-årsdag i 2013. Foto: Sølve Sundsbø/kongehuset/NTBscanpix Vis mer

Les mer om kronprinsparets liv sammen, og se vår herlige bildekavalkade i tirsdagens utgave av Se og Hør. 15 år fylt med kjærlighet!

LES OGSÅ: Full røykutvikling hos Märtha og Ari