I dag er det ett år siden drømmebryllupet

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia feiret jubileet på en gård i Sverige.

ETT ÅR SOM GIFT: I dag, 13. juni, er det et år siden prins Carl Philip av Sverige fikk sin kjære Sofia.  Foto: NTB scanpix
ETT ÅR SOM GIFT: I dag, 13. juni, er det et år siden prins Carl Philip av Sverige fikk sin kjære Sofia. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den 13. juni 2015 kunne prins Carl Philip (37) endelig si at Sofia Hellqvist (31) er hans kjære hustru. 

Paret giftet seg under en storslått og romantisk seremoni i Slotskyrkan i Stockholm, og den svenske prinsen slet med å holde tårene tilbake da Sofia ga ham hans «ja».

På denne dagen er det nøyaktig ett år siden de nybakte foreldrene ble smidd i hymens lenker. 

Den store jubileumsdagen tilbrakte ekteparet på en gård i Flens kommune i Sverige, i forbindelse med «Stenhammardagen», der årets tema var klima, miljø og matsikkerhet. 

Det svenske kongehuset delte et hyggelig bilde av paret på Instagram fra besøket, der de også hadde med seg vesle prins Alexander (to mnd). 

Saken fortsetter nedenfor. 

Vakker i svensk design 

Under Carl Philip og Sofias bryllup i fjor sommer, strålte bruden i hvitt - og svensk design. Brudekjolen var laget av den svenske klesdesigneren Ida Sjöstedt. 

Prinsen klarte ikke å skjule sin stolthet da han så den vakre prinsessen i brudekjolen. 

Under vielsen i Slotskyrkan - hvor prinsesse Estelle (4) var brudepike - ble blant annet Rihannas suksesslåt «Umbrella» fremført på svensk.

Saken fortsetter under bildet.

VAKKER BRUD: Prins Carl Philip var tydelig stolt over å ha fått vakre Sofia som sin kone. Bryllupet fant sted fem år etter de ble et par.  Foto: Aftonbladet
VAKKER BRUD: Prins Carl Philip var tydelig stolt over å ha fått vakre Sofia som sin kone. Bryllupet fant sted fem år etter de ble et par. Foto: Aftonbladet Vis mer

Ble foreldre for første gang

Det er imidlertid ikke bare bryllup som har vært en stor begivenhet i livene til den svenske prinsen og prinsessen det siste året. 

Den 19. april i år ble de nemlig foreldre for første gang, da prins Alexander endelig kom til verden. 

Prinsens fulle navn er Alexander Erik Hubertus Bertil.

Saken fortsetter nedenfor.

BABYLYKKE: For litt under to måneder siden ble prins Carl Philip og prinsesse Sofia foreldre for første gang da vesle Alexander kom til verden.  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
BABYLYKKE: For litt under to måneder siden ble prins Carl Philip og prinsesse Sofia foreldre for første gang da vesle Alexander kom til verden. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer

Da den nybakte faren møtte pressen tre timer etter fødselen, klokken 21.30, delte han stolt mer informasjon om den store begivenheten:

- For meg og min frue er det en stor dag med masse følelser. Det er vanskelig å beskrive. Å se kvinnens kraft, og å se Sofia gå gjennom dette. Det er sterke følelser, fortalte han smilende til et samlet pressekorps.

- Vi visste ikke kjønnet før fødselen. Det var et valg vi tok tidlig. Vi ville at det skulle være en stor overraskelse, delte Carl Philip - som også klippet navlestrengen og felte noen tårer da sønnen så dagens lys.

LES OGSÅ: Elisabeth Andreassens ektemann døde brått

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer