I bilulykke ett år etter sønnen

Kong Carl Gustaf er ikke den første i sin nærmeste familie som havner i en bilulykke.

BILULYKKE: Sveriges kong Carl Gustaf var onsdag morgen involvert i en bilulykke. Han skal ha kommet fra ulykken uten skader. Her er han fotografert ved en tidligere anledning sammen med sin sønn, prins Carl Philip. Foto: Stella Pictures
BILULYKKE: Sveriges kong Carl Gustaf var onsdag morgen involvert i en bilulykke. Han skal ha kommet fra ulykken uten skader. Her er han fotografert ved en tidligere anledning sammen med sin sønn, prins Carl Philip. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Sveriges kong Carl Gustaf var onsdag morgen innblandet i en bilulykke. Det melder Expressen.

SLOTTET: Kongen var på vei fra Drottningholm slott i Stockholm da bilulykken skjedde. Foto: Stella Pictures
SLOTTET: Kongen var på vei fra Drottningholm slott i Stockholm da bilulykken skjedde. Foto: Stella Pictures Vis mer
OGSÅ I BILULYKKE: I fjor debuterte prins Carl Philip som rallysjåfør. Det gikk imidlertid galt, og prinsen mistet kontroll på bilen sin. Foto: All Over Press
OGSÅ I BILULYKKE: I fjor debuterte prins Carl Philip som rallysjåfør. Det gikk imidlertid galt, og prinsen mistet kontroll på bilen sin. Foto: All Over Press Vis mer

Det var ved 8-tiden ulykken skjedde, da kongens bil ble påkjørt av en annen trafikant. Ulykken skjedde på Nockebybroen.

- Det ble kraftige materielle skader på bilen, sier informasjonssjef ved slottet, Margareta Thorgren til den svenske avisen.

Carl Gustaf skal ha kommet fra ulykken uten skader.

- Kongen har det etter omstendighetene bra. Det er ikke snakk om personskader, sier Thorgren.

Kongen var på vei fra Drottningholms slott til flyplassen, fordi han skulle reise til Burträsk i anledning et offisielt oppdrag, der kongen skal være til stede under åpningen av Norrmejerier sitt nye meieri.


- De kom ut av den skadede bilen. Kongen gikk for egen maskin og så ikke skadet ut. Men han så litt fortumlet ut. Så reiste de videre, forteller Johan Johansson til avisen. Han ble vitne til ulykken.

Dette er ikke første gangen Sveriges konge er involvert i en bilulykke. I 2005 var han innblandet i en lignende situasjon i sentrum av Norrköping. Da kjørte Kongen inn i en Volvo som bråbremset.

Da var det kongen selv som satt ved rattet, med en adjutant som passasjer.


I fjor ble det også stor dramatikk, da kongens sønn, prins Carl Philip mistet kontrollen over sin Posche 911 i et rallyløp i Hagfors.

For publikum så det hele dramatisk ut, og de kom løpende til for å hjelpe. Heldigvis gikk det bra med svenskeprinsen, som selv ble sittende inne i bilen hele tiden.

Bilulykker blant de kongelige er dessverre noe som forekommer fra tid til annen.

I 2008 var kronprinsesse Mette-Marit involvert i en nestenulykke, da hun satt på med danske kronprins Frederik. Ifølge NRK holdt kronprinsen på å kjøre på et lite barn. Bilen skal ha hatt for høy fart i en sving, og fikk skrens. Danske kronprinsesse Mary satt også i bilen.

Frederik var selv nær ved å miste livet da han var involvert i en bilulykke i Frankrike i 1988. Da var det prins Joachim som kjørte bilen, som havnet utfor en skrent. Heldigvis klarte begge å komme seg ut av bilen med mindre skader. Men det kunne gått mye verre.

I 1997 mistet Storbritannias prinsesse Diana livet under en bilulykke i en tunnel i Paris.

LES OGSÅ: Carl Philip i bilulykke