Kronprinsesse Mette-Marit:

Hylles som glamorøs blondine i utlandet

Kronprinsesse Mette-Marits sommerglød får flere til å sperre opp øynene.

SKRYT: Kronprinsesse Mette-Marit var tirsdag på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo. Det har en av verdens største aviser fått med seg, og i artikkelen blir vår kronprinsesse skrytt uhemmet opp i skyene. Foto: NTB scanpix
SKRYT: Kronprinsesse Mette-Marit var tirsdag på et arrangement på Litteraturhuset i Oslo. Det har en av verdens største aviser fått med seg, og i artikkelen blir vår kronprinsesse skrytt uhemmet opp i skyene. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er på hell, også for de kongelige. I går gjorde kronprinsesse Mette-Marit, som nylig fylte 45 år, sin første offentlige opptreden etter å ha vært fraværende fra sin stilling i sammenheng med flere ukers ferie.

Nå er hun tilbake for fullt, og skal vi tro den britiske avisen Daily Mail, gjorde hun flere ting riktig da hun i går troppet opp på Litteraturhuset i Oslo. Kronprinsessen hadde på seg en hvit genser, et marineblått skjørt og rosa pumps med slangeskinnsmønster.

Likevel var det håret og den ferske brunfargen som fanget oppmerksomheten til den svært kjente avisen.

SOMMERFIN: Selv om sommeren er på hell, er det tydelig at kronprinsessen har tilbragt noe tid i varmere strøk. Det kan man se på brunfargen. Foto: NTB scanpix
SOMMERFIN: Selv om sommeren er på hell, er det tydelig at kronprinsessen har tilbragt noe tid i varmere strøk. Det kan man se på brunfargen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Signaturblond

«Trebarnsmoren hadde sitt signaturblonde hår i løse lokker, mens en hvit og skarp genser viste frem hennes bronsefarge», skriver de.

Genseren er fra merket Co, og har en prislapp på hele 5200 kroner. Skoene er fra Manolo Blahnik, et av kronprinsessens favorittmerker. Hun har flere ganger dukket opp i pumps fra den anerkjente skodesigneren.

Kronprinsessen er kjent for sin luksusstil, samtidig som hun også en rekke ganger er blitt hyllet for gjenbruk. Likevel er det ingen tvil om at hun denne gangen, som avisen selv påpeker, fremsto som en «glamorøs blondine».

Saken fortsetter under bildene.

MOTEFIN: Kronprinsesse Mette-Marit hadde på seg en hvit genser til 5000 kroner, et marineblått skjørt og rosa pumps med slangeskinnseffekt. Foto: NTB scanpix
MOTEFIN: Kronprinsesse Mette-Marit hadde på seg en hvit genser til 5000 kroner, et marineblått skjørt og rosa pumps med slangeskinnseffekt. Foto: NTB scanpix Vis mer
METTE-MARIT: Kronprinsessen strålte sommerbrun og opplagt på vei inn til arrangementet på Litteraturhuset i Oslo. Foto: NTB scanpix
METTE-MARIT: Kronprinsessen strålte sommerbrun og opplagt på vei inn til arrangementet på Litteraturhuset i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var ikke helt uten grunn at kronprinsessen tirsdag kveld troppet opp på Litteraturhuset i Oslo.

Forfatteren Olaug Nilssen og statsminister Erna Solberg hadde på scenen en samtale om hvordan en roman kan forandre liv, og kronprinsessen fulgte spent med på samtalen fra salen. Nilssens roman «Tung tids tale» sto blant annet i fokus, et verk 45-åringen tidligere har hyllet.

Hun har aldri lagt skjul på at hun er glad i litteratur, noe det årlige litteraturtoget og hennes kontinuerlige promotering av bøker beviser sterkt.

- Det var en veldig berørende samtale. Jeg har vært så heldig å få lese denne boken, og ble veldig beveget da jeg leste den. For meg er utrolig sterkt det som handler om hvem jeg blir som menneske når dette skjer med livet mitt, sa hun til VG.

FASJONABELT: Kronprinsesse Mette-Marit, forfatter Olaug Nilssen, statsminister Erna Solberg og teatersjef Tom Remlov poserte for bilder etter at samtalen var utført. Foto: NTB scanpix
FASJONABELT: Kronprinsesse Mette-Marit, forfatter Olaug Nilssen, statsminister Erna Solberg og teatersjef Tom Remlov poserte for bilder etter at samtalen var utført. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ser man bort fra det brennende engasjementet for litteratur, hyller Daily Mail henne også for hennes filantropiske arbeid.

«Hun har blitt vidt respektert for sitt veldedighetsarbeid, og har vært en spesiell representant for UNAIDS, en del av FN som fokuserer på hiv og aids. Hun har også hatt internship i NORAD, og er involvert i flere andre norske veldedighetsorganisasjoner», skriver avisen.

Vis mer Vis mer Vis mer

Hyttekos

Sommerferien er offisielt over, men kronprinsessen bør være godt uthvilt etter ferien hun nå har hatt.

- Kronprinsfamilien dro først på Sydenferie med Mette-Marits mor til Spania. Resten av sommeren har de bodd på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Kongefamilien har også vært på tokt med Kongeskipet Norge til Svalbard. Kronprinsessen rakk også en liten svipptur til sydlige strøk før fødselsdagsfeiringen, sier Anders Johan Stavseng, kongehusekspert i Se og Hør.

De har også vært på kongefamiliens landsted på Mågerø i Tjøme, der kronprins Haakon feiret sin 45-årsdag i juli.

Til stede var også kong Harald og dronning Sonja (81), som smilte bredt til kameraet sammen med sine barnebarn Ingrid Alexandra (14), Sverre Magnus (12) og Maud Angelica Behn (15), bursdagsbarnet selv, kronprinsesse Mette-Marit (44) og prinsesse Märtha Louise (46).

BURSDAGSFEIRING: Hele familien var samlet for å feire kronprinsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BURSDAGSFEIRING: Hele familien var samlet for å feire kronprinsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Hennes offisielle program er nå i gang igjen, med flere spennende poster. Bare i dag har 45-åringen flere poster på programmet. Hun skal blant annet besøke arbeidsinkluderingsbedriften OrbitArena på Jessheim i forbindelse med deres 50-årsjubileum.

De holder seg i Jessheim-området, og besøker Det Vietnamesiske Buddhistsamfunn der senere på dagen. Torsdag skal kronprinsparet åpne Måløyraidsenteret på Måløy, som skal fungere som et krigshistorisk kunnskapssenter.

LES OGSÅ: - En kjæreste skal være Instagram-vennlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer