Prins Harry og hertuginne Meghan

Hylles på bursdagen

Fyller 34 år i dag.

FYLLER ÅR: Prins Harry feirer i dag sin første bursdag som ektemann. Han fyller 34 år, og feirer utvilsomt dagen med sin utkårede, hertuginne Meghan. Foto: NTB scanpix
FYLLER ÅR: Prins Harry feirer i dag sin første bursdag som ektemann. Han fyller 34 år, og feirer utvilsomt dagen med sin utkårede, hertuginne Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det har vært et innholdsrikt år for prins Harry (34), men ingenting har vært større enn bryllupet som ble avholdt i Windsor i mai.

Den britiske prinsen giftet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (37), og etter bryllupet fikk begge utdelt hertugdømme over Sussex av dronning Elizabeth (92).

Året har derfor vært fylt til randen med gratulasjoner fra fans og presse, og prinsen har utvilsomt nytt tiden sammen med sin utvalgte. Det gjør han trolig i dag også, på sin første bursdag som godt gift.

Gratulasjonene strømmer på

I dag, den 15. september, fyller prinsen nemlig hele 34 år. Det har ikke gått folk hus forbi.

Flere har tatt seg tid til å gratulere den sjarmerende prinsen, blant andre Kensington Palace sin Instagram-konto og kongefamiliens offisielle Instagram-konto.

I kommentarfeltet strømme det naturligvis også på med gratulasjoner fra fans. En rekke andre institusjoner og mennesker som jobber tett med prinsen har også delt rørende hilsener, skriver Harpers Bazaar.

Det er ikke kjent hvordan prinsen skal feire den store dagen sin, men det blir utvilsomt i hyggelig samvær med familien et eller annet sted. People spekulerer på om Meghan kanskje finner på noe ekstra spesielt for mannen sin i dag.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Før hun ble kongelig skrev hun åpent om at man bør planlegge turer med en kjæreste, eller at man bør finne på noe helt spesielt og unikt.

- Det er lett å gi ham en T-skjorte, men du kommer nok bare til å stjele den for å sove i den. Kjøp heller noe kreativt som han faktisk kan like, har hun tidligere skrevet om gavekjøping.

Feststempel

For noen år siden ville derimot en bursdag betydd noe helt annet for hertugen av Sussex.

ROMANTISK: Prins Harry og hertuginne Meghan har ingen problemer med å vise kjærligheten sin offentlig, men feirer trolig dagen privat i dag. Foto: NTB scanpix
ROMANTISK: Prins Harry og hertuginne Meghan har ingen problemer med å vise kjærligheten sin offentlig, men feirer trolig dagen privat i dag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Harry var nemlig godt kjent for sitt partystempel. Ifølge The Guardian fortalte han som 16-åring til familien at han hadde røykt marihuana og drukket alkohol, noe som ikke ble sett lett på i familien.

Den unge prinsen skal ha arrangert store fester i flere av familiens hjem, samt på en lokal pub i Wiltshire. Dette ble han sendt på rehabilitering for, vel å merke bare for en kort periode.

Charles skal ha forsøkt å tilbringe så mye tid som mulig med sønnen etter at Diana døde, men som følge av mye jobb, måtte prins Harry ofte tilbringe flere kvelder alene. Dette resulterte i festing.

Som tenåring havnet han også i flere uønskede situasjoner med fotografer utenfor utesteder og på vei ut av biler. Utenfor nattklubben Boujis i London ble han eksempelvis fotografert mens han snublet inn i en bil, bilder som senere havnet på forsidene av Storbritannias største tabloidaviser.

Kommende år ble det publisert flere kompromitterende bilder og videoer av prinsen, gjerne uten klær og omsvermet av kvinner.

Buckingham Palace har valgt å ikke kommentere de fleste tilfellene. Enkelte ble lagt ut på nettet av sladresider, mens andre bilder ble publisert i nasjonale aviser og magasiner i Storbritannia.

Heldigvis har prinsen gjennomgått en real forandring. Han går i morens fotspor hva det gjelder engasjement i veldedighetssaker, og er godt likt av folket i Storbritannia. Han har rett og slett blitt voksen, har en rekke eksperter tidligere uttalt.

LES OGSÅ: Slik gikk det med «verdens vakreste barn»