Maud Angelica Behn:

Hylles på 18-årsdagen

Maud Angelica Behn fyller 18 år i dag.

BURSDAG: Maud Angelica Behn fyller 18 år i dag 29. april, og hylles i sosiale medier - blant annet av mamma Märtha Louise. Foto: Fredrik Hagen / NTB
BURSDAG: Maud Angelica Behn fyller 18 år i dag 29. april, og hylles i sosiale medier - blant annet av mamma Märtha Louise. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 29. april, fyller prinsesse Märtha Louise (49) og Ari Behns eldste datter Maud Angelica Behn 18 år. En stolt Ari Behn kunne på pressekonferanse på Rikshospitalet for 18 år siden avsløre at kong Harald (84) og dronning Sonjas (83) første barnebarn veide 3,5 kilo og var en «gylden halvmeter» lang.

Maud Angelica er dermed det første blant kongeparets fem barnebarn som har blitt myndig. Dagen vil nok feires rolig på grunn av pandemien, men i sosiale medier har bursdagsgratulasjonene strømmet inn til den nyslåtte 18-åringen, blant annet fra bestemor Marianne Behn (67).

Hun hyller barnebarnet slik i et innlegg på Instagram:

«Denne vakre jenta har bursdag i dag. 18 år, en milepæl. Gratulerer. Jeg elsker deg til stjernene og tilbake, Maud Angelica. Du ble født klok, vennlig, vakker og med en ekstra dose medfølelse», skriver hun innledningsvis.

Behn har også delt to hyggelige bilder i innlegget, blant annet et fra en biltur de var på sammen i fjor sommer.

67-åringen skriver videre:

«Jeg er så lykkelig for all tiden vi har tilbrakt sammen med familien, og alene på bilturer mens vi utforsker og snakker, og hjemme, mens vi strikker og har det fint sammen. Vi ønsker deg alt godt fra dypet av våre hjerter. Ser frem til å få mer fredelige, eventyrlystne, kreative og gledelige dager med deg og familien».

Maud Angelica har svart bestemoren i kommentarfeltet, og skriver at det var veldig koselig skrevet, og at hun elsker og savner bestemoren sin.

KAN REDDE LIV: Maud Angelica Behns tale fra faren Ari Behns begravelse ble hyllet. Nå snakker hun igjen om selvmord - denne gangen i en kampanje for Helse Vest. Video: Helse Vest Vis mer

«Modig»

Også prinsesse Märtha Louise sender eldstedatteren sine lykkønskninger på 18-årsdagen.

«Du er et strålende lys i denne verden, som ser alle rundt deg, som er bevisst, nysgjerrig, filosofisk, dyp, morsom, kreativ, litt sær og nerdete, men fremfor alt modig», skriver prinsessen i et innlegg på Instagram.

Maud Angelica holdt som kjent en sterk og rørende tale om psykisk helse i farens bisettelse i Oslo domkirke 3. januar 2020. Behn tok sitt eget liv 25. desember 2019.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

I ettertid har 18-åringen fått ros og flere priser for talen, der hun oppfordret folk til å søke etter hjelp dersom man sliter med mørke tanker eller andre mentale utfordringer.

«Du har allerede reddet mange menneskers liv gjennom dine ord og visdom. Å stå stødig i din sårbarhet og å tørre å tråkke opp nye stier når gjelder å forhindre selvmord og mental helse, kommer ikke lett, men du leverer med nåde og verdighet», skriver Märtha Louise.

Videre uttrykker prinsessen stolthet over alt det datteren har oppnådd hittil, og alt som vil komme i fremtiden.

«Vær tro mot deg selv. Du ruler! Du skinner! Bare vær deg. Du er mer enn nok og når det kommer stunder der du kanskje tviler på det, vil vi alle være her for å minne deg på det. Vi støtter deg. Jeg elsker deg masse», avslutter Märtha Louise.

LES OGSÅ: - Knuser hjertet mitt igjen og igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer