Den danske kronprinsfamilien:

Hylles for nye feriebilder

- Det er veldig lurt.

DELER PRIVATE BILDER: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med barna i fjor sommer. I år deler kronprinsfamilien en rekke private bilder med følgerne sine. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DELER PRIVATE BILDER: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sammen med barna i fjor sommer. I år deler kronprinsfamilien en rekke private bilder med følgerne sine. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det blir mer og mer vanlig at medlemmer av europas kongehus er aktive i sosiale medier. Det blir stadig delt private bilder med den rojale fansen, og her til lands er både kronprinsesse Mette-Marit (45) og prinsesse Märtha Louise (47) aktive på bildedelingstjenesten Instagram.

Det hører derimot sjeldenheten til at den danske kongefamilien gjør det samme. De får derfor stor oppmerksomhet denne uken, da det nettopp er private feriebilder de har valgt å legge ut i sosiale medier.

Det hylles de for både i kommentarfeltet, og av den danske forfatteren og kongehuseksperten, Søren Jakobsen, som mener det er et smart trekk fra kongefamiliens side, skriver danske BT.

Han forteller også at det trolig er nøye planlagt hva som legges ut og deles med offentligheten.

- Det er ganske nytt, men det er en del av kongehusets nye kommunikasjonsstrategi. Det er egentlig veldig lurt, for da kan de være på ferie uten å ha pressen etter seg. På den måten kan de styre selv hva som kommer ut, sier kongehuseksperten.

Dette er noe Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier seg enig i.

- Det har blitt mer og mer vanlig at de kongelige legger ut private glimt i sosiale medier. Både de svenske og de norske har drevet med dette en stund, og nå kommer altså danskene etter. Jeg tror det er lurt, sier Vagle, og fortsetter:

- På denne måten kommer de i kontakt med folket på en helt annen måte, og jeg tror mange synes det er gøy å få et aldri så lite innblikk inn i deres private sfære.

«I år tok vi igjen med våre fire barn på eventyr i Danmark med Kongeskipet Dannebrog. I dag testet vi kreftene våre ved å blåse glass på Egeværk. Vi besøkte også polarforskeren Knud Rasmussens hjem. Han kunne min mann fortelle mange historier om til barna. Det var en fin dag», skriver det danske kronprinsparet blant annet under et bilde av barna.

Det kommer også frem at det er kronprinsesse Mary (47) selv som har tatt bildet. Sammen med kronprins Frederik (51) har hun barna, Christian (13) og Isabella (12), og tvillingene Vincent og Josephine (8).

«Insta-blemme»

Paret har også delt flere feriebilder med følgerne sine, blant annet fra en skogstur. På bildet ser man kronprinsen som tilsynelatende hopper fra båten. Det har også blitt delt et bilde av Frederik og Mary sammen i solnedgangen.

Også her til lands har det blitt delt flere feriebilder. Både Mette-Marit og Märtha Louise har vært på ferie, noe som er godt dokumentert i sosiale medier. Førstnevnte delte blant annet en hyggelig «selfie» da ektemannen, kronprins Haakon (46) fylte år tidligere i sommer.

Tross friske feriebilder, gikk imidlertid både 45-åringen og Märtha på hver sin blemme på Instagram nylig. Mens kronprinsessen skulle tagge sønnen, Marius Borg Høiby, i ett av bildene sine og tagget feil navn, delte prinsesse Märtha Louise fødselsnummeret sitt med sine 127 000 følgere.

Begge feilene ble imidlertid raskt rettet opp i.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

LES OGSÅ: - Så lykkelige og takknemlige

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer