SA UNNSKYLD: Underveis i talen som i Danmark blir omtalt som full av feil, sa dronning Margrethe «unnskyld» da hun rotet med ordene.
SA UNNSKYLD: Underveis i talen som i Danmark blir omtalt som full av feil, sa dronning Margrethe «unnskyld» da hun rotet med ordene.Vis mer

Hylles etter tale-tabber

Dronning Margrethe ba om unnskyldning underveis i nyttårstalen.

SEOGHØR.NO: Mens kong Haralds (76) årlige nyttårstale spilles inn på forhånd, går dronning Margrethe (73) direkte ut til det danske folk klokka 18 på nyttårsaften.

Men ting gikk ikke helt som det skulle for dronningen da hun sto med med talen i hånden på tirsdag kveld. Ordene stokket seg for dronningen ved flere anledninger, og på ett tidspunkt ba hun om unnskyldning til det danske folk i sin 42. nyttårstale.

«Danske opplevde Dronning Margrethe som alt annet enn pefekt, da hun tirsdag kveld leste opp nyttårstalen. For åpent kamera snublet regenten lere ganger i ordene og utbrøt under en av de uplanlagte pausene et meget tydelig ’unnskyld’,» skriver Ekstra Bladet om talen.

RETT TIL NYTTÅRFEST: Dronning Margrethe og prins Henrik på nyttårsfest på Amalienborg etter nyttårstalen. Foto: action press/All Over Press
RETT TIL NYTTÅRFEST: Dronning Margrethe og prins Henrik på nyttårsfest på Amalienborg etter nyttårstalen. Foto: action press/All Over Press Vis mer«På et tidspunkt virket det som om Margrethe, helt hadde mistet tråden, og hun fant aldri igjen sin normalt veldig sikre talerytme etter de gentatte feilene,» skriver avisen videre.

Det skal imidlertid ikke være noen spesiell grunn til at hun misset på ordene denne nyttårsaften.

- Dronningen har det strålende. Dronningen holder sin tale direkte fra et ark, og det er en spesiell situasjon, hvor det kan oppstå feil underveis. Det er bare menneskelig, sier kommunikasjonssjef ved slottet Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Og «menneskeligheten» til dronningen ble satt god pris på av danskene på sosiale medier og i kommentarfelt i etterkant.

- Hun er en eldre, vakker dronning, som kan ha sine dager der det ikke går etter boken. Jeg elsker henne og mitt kongerike, skriver en.

- At det var endel malurter, hva gjør vel det. Budskapet er viktigst, skriver en annen.

Med andre ord tok danskene til seg dronningens budskap i talen, som blant annet var at de ikke skulle være smålige.

- Vi må skille mellom store og små bekymringer. Danmark er nok et lite land, men vi skal passe på så vi ikke blir et smålig land, sa dronningen blant annet.

LES OGSÅ: Her debuterer Estelle i skibakken