Prinsesse Sofia:

Hylles etter første dag på jobb

Prinsessen jobber som frivillig.

KLAR: Prinsesse Sofia hadde torsdag sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet sykehus i Stockholm. Foto: NTB Scanpix
KLAR: Prinsesse Sofia hadde torsdag sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet sykehus i Stockholm. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prinsesse Sofia (35) av Sverige meldte seg nylig til helsetjeneste, og skal i tida framover jobbe som støttepersonell ved Sophiahjemmet sykehus i den svenske hovedstaden.

Prinsessen har gjennomført et tre dager langt kurs i omsorgsarbeid, som ble igangsatt for at permitterte ansatte fra blant annet hotell- og restaurantbransjen kunne bli omskolert for å avlaste de ansatte i helse- og omsorgstjenesten i landet.

Torsdag hadde Sofia sin første dag på jobb ved Sophiahjemmet, der hun sammen med både permitterte svensker og nyutdannet helsepersonell bidro på sykehuset.

PÅSKESTEMNING: I en video publisert på Christine Koht sin Facebook-side, koser hun seg i solveggen med mamma Kirsti. Vis mer

Frivillig arbeidskraft

I jobben vil ikke 35-åringen ta hånd om pasienter, men bidra med å blant annet desifinsere sykehusmateriell.

- Prinsessen vil i denne krisen vi befinner oss i bidra med frivillig arbeidskraft innen omsorgen, sier hoffets informasjonssjef, Margaretha Thorgren, til den svenske avisenAftonbladet.

UNIFORM: Prinsessen må, i likhet med alle andre, bære uniform når hun er på jobb på sykehuset. Foto: NTB Scanpix
UNIFORM: Prinsessen må, i likhet med alle andre, bære uniform når hun er på jobb på sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge den svenske avisen har det private sykehuset, som drives av en ideell organisasjon, flyttet store deler av sin virksomhet for å avlaste akuttmedisinsk behandling under den pågående pandemien.

Hylles for innsatsen

På Instagram har prinsesse Sofia delt et bilde fra sin første dag på jobb, der hun blant annet skriver at det er svært givende å kunne bidra.

I kommentarfeltet hylles 35-åringen for innsatsen av følgerne.

«Så bra av deg å gjøre dette! Et ekte forbilde, akkurat hva Sverige trenger i disse tider», skriver en.

En annen takker for prinsessens engasjement:

«Takknemlig for ditt engasjement, som gjør en forskjell. Vennlig hilsen fra en sykepleier i eldreomsorgen».

«Utrolig fint! Kjempebra initiativ, Sofia», lyder en tredje kommentar.

Tilbake som sykepleier

Også her til lands har flere meldt seg til tjeneste i coronakrisen, både i helsevesenet og andre steder der det trengs folk.

Da byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), i midten av mars oppfordret alle med helsefaglig kompetanse til å melde seg til tjeneste - var Cecilie Skog (45) blant dem som stilte opp. Hun er egentlig utdannet sykepleier.

«Det handler om å vise samhold og solidaritet i en krevende stund! Oslo kommune trenger oss med helsefaglig bakgrunn. Jeg er nok litt rusten, men det er mange oppgaver helse- og omsorgstjeneste trenger gode hjelpere til», skrev 45-åringen i et innlegg på Instagram, der hun oppfordret flere til å stille opp.

Komiker Lars Berrum (33) har, i likhet med Skog, også gått tilbake til sykepleierjobben nå som det er sårt tiltrengt.

View this post on Instagram

første uka ferdig. bedre. fortsatt mye å lære.

A post shared by Lars Berrum (@larsberrum) on

LES OGSÅ: Coronasmittet i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer