Prins Nikolai:

Hylles etter dette: - Et godt eksempel

Modellkarrieren til prins Nikolai har skutt i været den siste tiden.

KONGELIG: Prins Nikolai har gått flere catwalker og har de seneste årene prydet flere magasinforsider. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB
KONGELIG: Prins Nikolai har gått flere catwalker og har de seneste årene prydet flere magasinforsider. Foto: Christophersen / PPE / SIPA / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Danskenes prins Nikolai (22), som er dronning Margrethes (81) åttende barnebarn, har virkelig satt fart på modellkarrieren den siste tiden.

Prinsen har i lang tid vært et ettertraktet navn i moteverden, hvor hans mørke manke, høye kinnben og skarpe blikk har fått mye oppmerksomhet.

Tilbake i 2018 debuterte han på catwalken for luksusmerket Burberry, og har også vært en av Diors eksklusive modeller. I fjor prydet han til og med forsiden av tsjekkoslovakiske Vogue.

For en knapp uke siden dukket han opp på catwalken igjen, under et moteshow i Paris. Nå har også prinsen landet nok en forside - denne gangen for Vogue Scandinavia.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Har måttet forklare

Nyheten om prinsens ferske forside for skandinaviske Vogue ble delt av motemagasinet selv på Instagram søndag ettermiddag.

«Den unge prinsen har sjarmert hele moteverdenen, og har flere ganger blitt sett på både catwalken og prydet magasinforsider siden hans debut», skriver de til bildet, som viser prinsen sittende i solen omringet av blomster.

I den nye utgaven av magasinet forteller prinsen blant annet om reaksjonene han har fått når det gjelder det nye yrkesvalget.

Medier som danske Se og Hør, Expressen og Svensk Damtidning har også omtalt saken.

- Det er aldri noen som har vært imot det. Men jeg har selvfølgelig måttet forklare hvorfor. Det har jeg alltid måttet gjøre uansett hva jeg gjør. Når jeg har begynt i ny jobb uansett bransje - eller når jeg begynte på universitetet, sier han og fortsetter:

- Jeg har måttet forklare det til familien min også, men ikke på en dårlig måte eller noe, sier han.

Foreldrene hans, prins Joachim av Danmark (52) og grevinne Alexandra (57), blir beskrevet av prinsen som «sine største fans».

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Lovende fremtid

Selv om det er stort at en ung og kongelig pryder forsiden til et verdenskjent motemagasin, kan Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortelle at det ikke er første gangen det skjer.

- De kongelige pryder mange forsider til en hver tid, men ikke i kraft av å faktisk være modell som prins Nikolai. Han er dog ikke den første kongelige som er på Vogues forside. Hertuginne Kate, prinsesse Diana, prinsesse Anne og hans tante kronprinsesse Mary har blant andre gjort det før ham!

Vagle følger videre opp med at de kongelige alltid har vært relevante i moteverdenen, noen mer enn andre. Og fremtiden som modell ser lovende ut for prins Nikolai, som for tiden studerer økonomi på Copenhagen Business School.

Prinsen vil ifølge Vagle med stor sikkerhet dukke opp på flere forsider for motemagasiner og kampanjer, før han en dag «pensjonerer» seg fra modellyrket og blir økonom på fulltid.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Det er ingen tvil om at jobben som modell gjør at desto flere får øynene opp for prinsen, og helst sikkert også blir mer obs på hele den danske kongefamilien. Spesielt i land som i utganspunktet ikke har noe forhold til Danmark og monarkiet, sier hun og legger til:

- Nå har han også gått visning for det danske merket Rains, og er dermed en god ambassadør for dansk design i utlandet. Det liker helt sikkert farmor, dronning Margrethe.

Finansiere studietiden

Vagle forklarer videre at prins Nikolai kanskje vil finansiere studietiden sin med inntektene fra modelljobben. Det mener hun er bra, siden han ikke mottar apanasje.

- Det er det nemlig ingen av dronning Margrethes barnebarn som vil gjøre, bortsett fra prins Christian som jo er arving til tronen, legger kongehuseksperten til.

KONGEHUSET: Onsdag gjorde kronprinsesse Mary (48) sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, noe som endte med mye tyn etter hun håndhilste på generalsekretær i WWF, Bo Øksnebjerg. Vis mer

Barnebarna må altså sørge for sitt eget levebrød.

- Prins Nikolai, som er den eldste i barnebarnflokken, går jo i så måte foran som et godt eksempel, avslutter Vagle.

LES OGSÅ: Legger seg flate etter prinsens tabbe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer