Kronprinsesse Mette-Marit:

Hyller Victoria: - Var tydelig rørt

Det er ingen tvil om at de kongelige i Sverige og Norge er viktige for hverandre.

GODE VENNER: Kronprinsfamiliene fra Norge og Sverige har svært tette bånd. Det vises tydelig under besøket i Stockholm denne uken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODE VENNER: Kronprinsfamiliene fra Norge og Sverige har svært tette bånd. Det vises tydelig under besøket i Stockholm denne uken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Den svenske og norge kongefamilien har alltid hatt et godt og nært forhold til hverandre. Spesielt kronprinsparet vårt og det svenske kronprinsesseparet har blitt gode venner gjennom årene.

Denne uken besøker kronprins Haakon (48) og kronprinsesse Mette-Marit (48) nabolandet vårt, på et offisielt besøk til svenske kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48).

Besøket skal bidra til å forsterke det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige, ifølge kongehusets nettsider.

Det ble imidlertid litt tid til å skryte av hverandres familier mellom de offentlige besøkene, og spesielt de to kronprinsessene har varme ord å dele om hverandre.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på her. Video: Expressen TV Vis mer

- Personlig viktig for oss

I fremtiden skal både kronprinsesse Victoria og kronprinsesse Mette-Marit bli dronninger i sine land, henholdsvis i Sverige og Norge. Derfor har de også opparbeidet seg et helt spesielt bånd gjennom årene.

- Hvordan vil du beskrive Mette-Marit?

- Utrolig varm, genuin og omtenksom. Det er ingen overdrivelse, svarer Victoria under et pressemøte.

STORFINT BESØK: Haakon og Mette-Marit er denne uken i Stockholm hos Victoria og Daniel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
STORFINT BESØK: Haakon og Mette-Marit er denne uken i Stockholm hos Victoria og Daniel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Som svar på samme spørsmål, legger ikke Norges kronprinsesse skjul på at Victoria er viktig for hele den norske kongefamilien.

- Victoria er et fantastisk nydelig menneske som jeg setter veldig høyt, og som jeg er veldig glad for å ha en så god og nær og varm relasjon til, og mange minner over så mange år.

Hun forteller at de har hatt mange fine stunder sammen, mange fine reiser og spennende opplevelser.

- Så er jeg spesielt glad for det, siden vi har en datter som er tronarving hjemme, og det å ha en sånn person som Victoria rundt seg, som hun kan lene seg på i fremtiden, er vi veldig takknemlige for, rett og slett. Det er veldig personlig viktig for oss.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmasjonen. Video: NRK. Vis mer

Hyllet kronprinsesse Victoria

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er til stede i Stockholm under det offisielle besøket. Hun kan fortelle at tonen mellom de fire kongelige åpenbart er svært god.

- Det viser de med hele seg. Det hele ble understreket da vi møtte begge parene på pressemøte, og de to kronprinsessene ble bedt om å beskrive hverandre.

- Kronprinsesse Mette-Marit var tydelig rørt da hun beskrev vennskapet med Victoria!

FORBILDE: Victoria og Ingrid Alexandra har et tett bånd. Her avbildet fra da de leste sammen i forbindelse med kronprinsparets 10 års bryllupsdag i 2011. - Lille Ingrid ser opp på Victoria med trygghet og kjærlighet, sier Vagle. Foto: Lise Åserud / NTB
FORBILDE: Victoria og Ingrid Alexandra har et tett bånd. Her avbildet fra da de leste sammen i forbindelse med kronprinsparets 10 års bryllupsdag i 2011. - Lille Ingrid ser opp på Victoria med trygghet og kjærlighet, sier Vagle. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Hun sa dessuten at hun er veldig glad for at prinsesse Ingrid Alexandra har Victoria å lene seg på. Victoria er fadder for Ingrid, og har vært en viktig voksenperson for henne hele livet. Som kvinnelig tronarving har Victoria vært og vil være en viktig støttespiller og rollemodell for Ingrid, som jo er i samme posisjon, sier hun videre.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

Skryter stort

Kronprins Haakon forteller under besøket at han er glad for at han endelig får besøke Sverige offisielt - sammen med en stor delegasjon fra Norge.

- Men det er veldig hyggelig å kunne gjøre det sammen med kronprinssse Victoria og prins Daniel, for de har en utrolig fin familie og vi liker veldig godt å være sammen - og det er et bra utgangspunkt, sier kronprinsen.

SAMLET: Store deler av den svenske kongefamilien møtte mandag det norske kronprinsparet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SAMLET: Store deler av den svenske kongefamilien møtte mandag det norske kronprinsparet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Også prins Daniel skryter stort av det sterke vennskapsbåndet familiene mellom. De to familiene så hverandre sist i høst, da kronprinsesseparet inviterte Haakon og Mette-Marit, med familie, til Öland.

- Vi trives jo godt sammen som venner og familier, og det er trolig viktig - spesielt for barna våre i fremtiden - å ha så god kontakt som de har, sier Mette-Marit under presserunden.

LES OGSÅ: Delte bilde fra kongelig besøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer