Prins Philip er død:

Hyller prins Philip

Prins Harry og hertuginne Meghan er i stor sorg.

I SORG: Prins William og hertuginne Meghan deler en kort melding etter prins Philips dødsfall. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB
I SORG: Prins William og hertuginne Meghan deler en kort melding etter prins Philips dødsfall. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig fredag ettermiddag kom den triste beskjeden om at prins Philip, hertugen av Edinburg, hadde gått bort. Dronning Elizabeths (94) store kjærlighet ble 99 år gammel, og rakk dermed akkurat ikke å fylle de magiske 100.

Nå velger også prinsens barnebarn, prins Harry (36) og hans kone hertuginne Meghan (36) å hylle den avdøde prinsen. Det gjør de på sin egen hjemmeside Archewell.

Foto: Skjermdump / Archewell.com
Foto: Skjermdump / Archewell.com Vis mer

«Til minne om Hans kongelige høyhet hertugen av Edinburgh (1921-2021). Takk for tjenesten, du vil bli svært savnet», skriver paret.

Denne meldingen er det eneste som er synlig for offentligheten på hjemmesiden i skrivende stund.

Minnes prinsen

«Det er med dyp sorg at hennes majestet dronninga kunngjør dødsfallet til sin elskede ektemann, hans kongelige høyhet prins Philip, hertug av Edinburgh», lød det i en pressemelding fra det britiske kongehuset fredag ettermiddag.

I timene etter den triste beskjeden, har flere medlemmer av den britiske kongefamilien hyllet 99-åringen, ifølge People.

GÅTT BORT: Prins Philip har gått bort 99 år hammel. Se og Hørs kongehusekspert tror dødsfallet kan bli samlende for de britiske kongehuset. Vis mer

Alle de tre offisielle Twitter- og Instagram-kontoene til kongefamilien har endret bilder etter at dødsfallet ble kjent.

Prins William (38) og hertuginne Kate (38) har nemlig byttet ut det smilende bildet av barna sine, med et anagram, som profilbilde. De har også byttet ut forsidebildet med et svart-hvitt-bilde av prins Philip.

Kontoen «RoyalFamily», som gir oppdateringen om monarken og hennes familie, har byttet profilbilde til Storbritannias riksvåpen.

Prins Charles og Camilla, som markerer sin 16. bryllupsdag i dag, har byttet ut et smilende bilde av seg selv med prinsen av Wales' fjær.

- En trist nyhet

Kort tid etter at dødsfallet ble kjent, kom det norske kongehuset med sin kondolanse.

«Den norske kongefamilien har med stor sorg mottatt budskapet om at Hans Kongelige Høyhet Hertugen av Edinburgh er gått bort», heter det på Kongehusets nettsider.

Kong Harald uttaler følgende om den triste nyheten:

- Våre tanker går til Dronning Elizabeth og den nærmeste familie ved Prins Philips bortgang. Våre kondolanser går også til det britiske folk.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, legger ikke skjul på at dette er en sorgens dag.

- Dette var en trist nyhet. Egentlig skulle prins Philip blitt hyllet på 100-årsdagen sin i juni i år. Men helsen har skrantet lenge, og dødsfallet er sånn sett ikke helt overraskende. Han ble som kjent hjerteoperert tidligere i år, og bildene av ham på vei fra sykehuset da, viste oss at han så preget og sliten ut.

LES OGSÅ: DMX er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer