Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise:

Hyller kjæresten: - En så kjærlig mor

Durek Verrett holder ikke tilbake på kjærlige ord om prinsessen.

FANT KJÆRLIGHETEN: Amerikanske Durek Verrett kapret prinsesse Märtha Louises hjerte i 2019. Foto: Daryl Henderson/ NTB
FANT KJÆRLIGHETEN: Amerikanske Durek Verrett kapret prinsesse Märtha Louises hjerte i 2019. Foto: Daryl Henderson/ NTB Vis mer
Publisert

På søndag ble mødre over atlanterhavet hyllet og gjort stas på i anledning den amerikanske morsdagen. Den selvutnevnte sjamamanen og amerikaneren Durek Verrett (47) var blant dem som delte noen gode ord.

Verrett er ikke fremmed for å hylle både kjæresten prinsesse Märtha Louise (50) og den norske kongefamillien, og søndag publiserte han en bildekarusell på Instagram med noen velvalgte ord.

- En kjærlig mor

I et Instagram-innlegg publisert på mandag, røper sjamanen at han tok med prinsessen på en nydelig date på morsdagen, før han tok til sosiale medier for å skryte av sin kjære.

«Hun er en så kjærlig mor for døtrene sine, som hun vier 100 prosent av sin sjel og ånd for å se overskride og være sterke, kloke og velbalanserte kvinner i samfunnet», skriver 47-åringen.

Men sjamanen benytter også anledningen til å skrive noen pene ord om prinsessens mor, dronning Sonja (84).

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

«Takk til dronning Sonja for å være en kreativ, mektig mor som er elegant og full av nåde for å bringe en så mektig leder som prinsesse Märtha Louise inn i livet vårt. Gratulerer med morsdagen til alle kvinner og til alle kvinner og menn som har mødre».

Suksess på hver sin kant

Det var for 19 år siden prinsessen ble mor for første gang.

Allerede samme dag som hun kom til verden, ble det kjent at prinsessedatteren skulle hete Maud Angelica Behn (19). Bestefar kong Harald (85) hadde bestemt i samspill med foreldrene at hun ikke skulle ha prinsessetittel, men sin far, avøde Ari Behns, etternavn.

I 2020 ble 19-åringen kåret til årets modigste kvinne av Tara etter å ha talt i farens bisettelse. I tillegg har hun gitt ut en bok

Prinsessens to andre døtre, som i dag er 17 og 13 år, har også utmerket seg på hver sin måte. Leah Isadora (17) er en ivrig beautyinfluenser som stakk av med pris på Vixen Awards, og har nylig blitt Team Models' nyeste tilskudd.

Yngstedatter Emma Tallulah (13) har på sin side blitt norgesmester i children-klassen i sprangridning.

Tvang døtrene til én ting

Da prinsessen gjestet podkasten «Suksess med Jan Thomas» i fjor, avkreftet trebarnsmoren at hun har presset barna inn i interessene sine.

Likevel måtte hun innrømme én hobby alle de tre prinsessedøtrene har vært nødt til å prøve:

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg har vel ikke pushet dem noen ting, bortsett fra at jeg har tvunget alle til å ri en periode, sa hun humoristisisk, men påpekte at de har fått lov til å slutte med hest når de har ønsket det.

- Jeg unner de tre jentene det så innmari etter alt de har gått gjennom, la hun stolt til om alt barna har fått til.

LES OGSÅ: Rystet av skoleskandale: - Helt uakseptabelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer