Dronning Elizabeth er død:

Hyller dronningen

Norske politikere hyller den avdøde dronningen. - En historisk epoke er slutt, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

SE LIVE: Dronning Elizabeth er død. Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag klokka 19.30 norsk tid bekreftet Buckingham Palace at dronning Elizabeth er død, 96 år gammel.

- En historisk epoke og et langt liv i tjeneste for Storbritannia er slutt. Det står stor respekt av dronning Elisabeths livsgjerning. I syv tiår år har hun representert kontinuitet og samhold, også i det nære forholdet mellom våre to land og våre kongefamilier, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en uttalelse.

- Våre varmeste tanker går nå til de mange i Storbritannia og i Samveldet av nasjoner som har mistet en kjær monark, og til dronningens nære familie, fortsetter han.

- Hele verdens dronning

Også stortingspresident Masud Gharahkhani understreker dronningens imponerende innsats som statsoverhode.

- Mine kondolanser går til hennes familie og hele det britiske folk, som har mistet sin markante og nærværende dronning. Dronning Elizabeth var den lengst regjerende monark i Storbritannia. Hun har vært statsoverhode i mange generasjoner, og har gjennomlevd milepæler i Europas og verdens historie.

- Hennes imponerende innsats vil ikke bli glemt. Det britiske og vårt kongehus har historiske og familieære bånd, som vi i Norge vil huske. Hvil i fred, fortsetter Gharahkhani i en sms til Dagbladet, etterfulgt av et hjerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer