Prins Harry:

- Hvorfor tok det tre timer?

Dronning Elizabeths dødsårsak og tidspunkt ble kjent i går, men dødsattesten bekrefter også påstandene om at prins Harry fikk beskjed fem minutter før resten av verden.

LANG TID: Etter dronningens død tok det lang tid før prins Harry fikk beskjed. Foto: Stephane de Sakutin/REUTERS/NTB
LANG TID: Etter dronningens død tok det lang tid før prins Harry fikk beskjed. Foto: Stephane de Sakutin/REUTERS/NTB Vis mer
Publisert

8. september gikk dronning Elizabeth bort, 96 år gammel i Balmoral i Skottland. En hel verden har sørget hennes bortgang i tida etter. 19. september ble monarken gravlagt i en statsbegravelse.

Torsdag ble det kjent at dronningen gikk bort som følge av alderdom, men det er ikke det eneste som kom frem i dødsattesten, skriver Daily Mail.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer

Detaljer i dokumentet bekreftet nemlig spekulasjonene om at prins Harry (38) ikke ble informert om bestemorens dødsfall før etter tre timer.

Bare kong Charles (73) og søsteren prinsesse Anne (72) var tilstede da Elizabeth døde rett etter klokken 15.

Prins Edward (58), prins Andrew (62), og prins William (40) var alle på et fly på vei mot Skottland på det tidspunktet, og antas å ha blitt informert om dødsfallet i luften, skriver Daily Mail videre.

Prins Harry, derimot, hadde ikke engang kommet seg til en flyplass på samme tidspunkt. Han kom seg til slutt på et privatfly rundt 17:30.

Daily Mails kongelige redaktør Rebecca English skriver at gikk to timer og 25 minutter fra dronningens død til Harry var i luften, og at det så ut til at det ikke var noen kommunikasjon mellom prinsen og familien hans.

Kilder nær slottet har tidligere bekreftet at Charles ikke kontaktet Harry om bortgangen før 18:25 - bare fem minutter før resten av verden fikk vite om dødsfallet.

Til sammenligning ble statsministeren, Liz Truss (47), informert klokken 16:30.

KONGEPARET: Her er kong Harald og dronning Sonja i Westminster Hall, der kisten til dronning Elizabeth ligger. Video: AP Vis mer

English spør seg derfor hvorfor det tok tre timer før Harry ble overlevert dødsbudskapet.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle vil ikke spekulere i hva som har skjedd.

- Det er vanskelig å vite hva som har skjedd. Men jeg tror det har en logisk forklaring - uten onde hensikter.

- Prins Harry hadde nært forhold til sin bestemor, og vi så at han ble inkludert av familien hele veien etter hennes død. Både i kongens første tale og i seremoniene som var i dagene etter, forteller Vagle videre.

- MOTBYDELIG: En gruppe briter Dagbladet snakket med på gata i London, etter dronning Elizabeths begravelse, er ikke nådig i kritikken av sine egne medier. Vis mer

Kilder nært kongehuset forteller til Daily Mail at kongen er gammeldags, og ikke har en egen mobiltelefon. De tror derfor noe av grunnen kan være at det er vanskelig å få direkte kontakt.

Andre mener det er sannsynlig at kongen ønsket å fortelle sønnen det i person, men at tiden gikk fra dem og at det til slutt ikke lenger var mulig.

LES OGSÅ: - Så utrolig dårlig gjort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer