Hertuginne Meghan og Thomas Markle:

- Hvorfor får jeg ikke se barnebarnet mitt?

Hertuginne Meghans far raser.

SKUFFET: Thomas Markle vil gjerne møte sitt barnebarn, men det har foreløpig ikke skjedd. Nå går han hardt ut mot datteren. Foto: Privat / NTB scanpix
SKUFFET: Thomas Markle vil gjerne møte sitt barnebarn, men det har foreløpig ikke skjedd. Nå går han hardt ut mot datteren. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har nå gått nesten fire måneder siden hertuginne Meghan (38) og prins Harry (34) ble foreldre for første gang, da lille Archie Mountbatten-Windsor kom til verden. Den vesle krabaten er utvilsomt et av verdens mest omtalte barn, og har allerede fått hauger av oppmerksomhet i internasjonale medier.

LILLE ARCHIE: Hertuginne Meghan og prins Harry sammen med sønnen Archie like etter at han var kommet til verden. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP/ NTB scanpix
LILLE ARCHIE: Hertuginne Meghan og prins Harry sammen med sønnen Archie like etter at han var kommet til verden. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP/ NTB scanpix Vis mer

Hertugparet har vært fra seg av begeistring, og nyter trolig dagene som nybakte foreldre. Hertuginnens mor, Doria Ragland (63), hjelper med det praktiske, mens prins Harrys far også er nokså involvert. Det er derimot én som ikke får være en del av barnets liv.

Helt siden romansen mellom prinsen og den amerikanske skuespilleren ble kjent, har Meghans far, Thomas Markle (75), vært litt av en urokråke. Han har til stadighet uttalt seg om det ødelagte forholdet med datteren, og om at han føler seg urettferdig behandlet.

Ønsker seg bilde

Nå går han, atter en gang, ut igjen. I et stort intervju med Daily Mail forteller hertuginnens far at han er lei seg og at han føler seg sveket.

- Hvorfor får jeg ikke møte mitt barnebarn?, spør han i avisen.

STOLTE: Det var to tydelig stolte foreldre som viste fram babyen sin til pressen for første gang. Hertuginne Meghan Markle og prins Harry fikk en sønn mandag 6. mai. Video: AP DV/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skulle ønske at de kunne sendte et bilde av Archie til meg, så jeg kunne rammet det inn og hengt det på veggen ved siden av et bilde av Meghan. Er det ikke det enhver bestefar ville gjort? Jeg vil gjerne vite om han har den kjente Markle-nesen, sier han til storavisen.

Videre forteller den knuste bestefaren at han sendte et bursdagskort til Meghan nylig, i forbindelse med den store dagen forrige måned. Han vet derimot aldri om det kom frem til henne.

- Jeg sendte kortet gjennom hennes økonomiske rådgiver her i Los Angeles, men har aldri fått noe respons. Jeg aner ikke om hun har mottatt det, sier han i intervjuet.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Det er flere år siden Thomas Markle møtte datteren sist. Han hadde planer om å delta i bryllupet i mai i fjor, men ble som kjent hjertesyk. Han måtte opereres, og kunne derfor ikke fly fra Los Angeles til London. Det skal imidlertid nevnes at han aldri offisielt var invitert i bryllupet, noe ingen fra farssiden av familien var.

Tross et ødelagt forhold med datteren, er han fortsatt glad i henne.

Han sier at han aldri har hatt en intensjon om å såre henne, men at han nærmest må bruke mediene som talerør, når han ikke får svar på direkte kommunikasjon.

Markle forteller at han hadde håpet å bli like godt kjent med lille Archie som han var med henne, men at det foreløpig virker som en umulig oppgave. Hertuginne Meghan har foreløpig ikke uttalt seg om forholdet til sønnens morfar.

HERTUGINNE-LOOK: Se og Hørs skjønnhetsekspert Cecilie Krogh viser deg hvordan du lager den tilfeldige, men likevel perfekte, hårknuten til Meghan Markle - helt selv hjemme på badet. Vis mer

Urealisert plan

Tidligere er det derimot blitt hevdet at hertuginnen ønsket at babyen skulle samle familien. En kilde som står Meghan nær fortalte nemlig til Daily Mail i våres at hun hadde planer om å gjenoppta kontakten med faren og hans familie så fort barnet ble født.

Den kongelige babyen skal også ha vært en av grunnene til at Meghan skal ha ønsket å gjenforenes med faren og hans øvrige familie.

FAR OG DATTER: En svært ung Meghan avbildet med sin far på 80-tallet. Foto: NTB Scanpix
FAR OG DATTER: En svært ung Meghan avbildet med sin far på 80-tallet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Meghan vet hvordan det er å få et intenst press fra mediene, og er lei seg for at familien har måttet stå i det. Hun har planer om å strekke ut en hånd til familien og invitere dem på besøk så fort barnet er født - også Samantha (Markle, hertuginnens halvsøster, journ.anm.). Meghan håper og ber for at den kommende babyen vil samle familien igjen, sa kilden den gang.

Meghan vokste opp i Hollywood, sammen med både mor og far. Foreldrene skilte imidlertid lag da hun var seks år gammel.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Ifølge Telegraph fikk moren hennes jobb som flyvertinne etter skilsmissen, noe som førte til at vesle Meghan var mye sammen med faren sin.

- Faren var den som introduserte Meghan for filmindustrien, etter at han tok henne med på settet hvor han jobbet som kameramann og lyssetter, har Se og Hørs kongehusekspert, Anders Stavseng, tidligere sagt.

- Han gravde også dypt i lommene og betalte skolepenger på en privatskole for at Meghan skulle få en god utdannelse. Jeg tror Meghan er utrolig glad i faren, la Stavseng til.

Likevel er det ikke til å stikke under stol at hennes nye liv krasjer med det tidligere, og at forholdet mellom far og datter kan være permanent ødelagt.

LES OGSÅ: Sjokkerer etter plastisk operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer