Hvilken bunad velger Mette-Marit på 17. mai?

Kronprinsessen har hele syv å velge mellom!

I FJOR: På 17. mai 2015 var både kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra iført den lokale Askerbunaden. Både kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby var ikledd bunader fra kronprinsessens hjemfylke Vest-Agder. Hundene Milly Kakao (mor) og Muffin Kråkebolle (datter) var også til stede.  Foto: NTB scanpix
I FJOR: På 17. mai 2015 var både kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra iført den lokale Askerbunaden. Både kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby var ikledd bunader fra kronprinsessens hjemfylke Vest-Agder. Hundene Milly Kakao (mor) og Muffin Kråkebolle (datter) var også til stede. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tradisjonen tro hilser kronprinsfamilien barnetoget i Asker hjemme på Skaugum om morgenen den 17. mai.

I motsetning til når de senere på dagen står på slottsbalkongen og hilser folket, pleier både store og små å ha på seg bunad på Skaugum. Bare kronprinsesse Mette-Marits (42) eldstesønn Marius Borg Høiby (19) pleier å foretrekke dress - men i fjor var han staut i bunad fra Vest-Agder.

Prinsesse Ingrid Alexandra (12) og kronprins Haakon (42) har de siste årene hatt på seg Askerbunaden, mens prins Sverre Magnus (10) pleier å ha bunad fra mammas hjemfylke Vest-Agder. Kronprinsesse Mette-Marit har imidlertid hele syv nasjonaldrakter å velge mellom, og hun varierer fra år til år.

Den som ligger kronprinsessens hjerte nærmest er nok Rogalandsbunaden, som hun fikk allerede til sin konfirmasjon. Forskjellen fra da hun sto konfirmant er at hun i voksen alder har byttet ut et billig silkebånd med sølvspenne i livet med et flott sølvbelte.

Saken fortsetter under bildet.

- Jeg kommer fra en familie med mye håndverk. Bunaden min, som jeg fikk til konfirmasjonen, er det min mormor som har brodert. Hun har brodert bunad til alle barnebarna sine, fortalte Mette-Marit under Fretex' gjenbruksdager i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer