Hvem arver prinsessens enorme formue?

Lilian og Bertil fikk aldri egne barn på grunn av sin spesielle kjærlighetshistorie.

FORLOT UTDRIKKINGSLAGET: Kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeliene har sett på Lillian som en bestemor. Det sterke forholdet ble bekreftet da prinsesse Madeleine avbrøt sitt eget utdrikningslag i helgen for å kunne ta farvel med Lillian.  Foto: Stella Pictures
FORLOT UTDRIKKINGSLAGET: Kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeliene har sett på Lillian som en bestemor. Det sterke forholdet ble bekreftet da prinsesse Madeleine avbrøt sitt eget utdrikningslag i helgen for å kunne ta farvel med Lillian. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Søndag ettermiddag sovnet prinsesse Lilian stille inn i sitt flotte hjem på Djurgården i Stockholm. Et hus det allerede er bestemt at prins Carl Philip skal arve.

Lilian var en svært viktig person i de svenske kongebarnas liv, og hadde et spesielt nært forhold til Carl Philip. Prinsen var Lilian og prins Bertils fadderbarn, og han delte Bertils lidenskap for biler.

- Hun likte Carl Philip svært godt, og var glad for at han gikk i prins Bertils fotspor, forteller Omar Magnergård ifølge Expressen. Magnegård var en god venn av prinsessen og har skrevet boken «Mitt liv med prins Bertil».

Det er uvisst når prins Carl Philip vil flytte inn i Villa Solbackan, men han får ikke langt å flytte den dagen han bestemmer seg. Han bor nemlig allerede på Djurgården sammen med kjæresten Sofia Hellqvist. 

Men Lilian etterlater seg ikke bare denne prakteiendommen. Hun hadde også en formue på nærmere 80 millioner svenske kroner. Hvem som arver dette, er foreløpig ikke kjent skriver Expressen.

Lilian og Bertil fikk nemlig aldri egne barn på grunn av sin spesielle kjærlighetshistorie. Bertil hadde allerede opplevd at to av sine brødre hadde mistet prinsetittel og arverett til den svenske tronen fordi de hadde giftet seg borgerlig.
Da eldstebror og arveprins Gustaf Adolf uventet døde i 1947, valgte han derfor plikten. Han tok seg blant annet av lille Carl Gustaf, som bare var ni måneder gammel da faren døde.

Det var først når kong Carl Gustaf besteg tronen i 1976 at Bertil kunne få gifte seg med sin Lilian. Da hadde de vært «hemmelige kjærester» i 33 år - og det var for sent å få egne barn.

Forholdet til Carl Gustaf og hans tre barn har imidlertid vært svært tett  hele veien- og det er ikke usannsynlig at de også er Lilians arvinger.

Kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeliene har sett på Lilian som en bestemor. Det sterke forholdet ble bekreftet da prinsesse Madeleine avbrøt sitt eget utdrikningslag i helgen for å kunne ta farvel. Både hun og kronprinsesse Victoria reiste fra Sveits lørdag, da de fikk beskjed om at det gikk mot slutten for prinsessen.

Victoria kom om mulig enda nærmere Lilian i årene hun kjempet for sin egen kjærlighet. I likhet med Lillians romanse med Bertil, var også Victorias forhold til Daniel Westling kontroversielt.
Kong Carl Gustaf var lenge i tvil om Victorias forhold til prins Daniel, men Lilian skal alltid ha vært støttende overfor den svenske tronarvingen i hennes valg av mann.

LES OGSÅ: Prins Carl Philip i bilulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer