I ÅR: På grunn av vond rygg valgte dronning Margrethe å sitte under årets nyttårskur. Prins Henrik var gentleman og slo følge, mens kronprinsparet valgte å stå som vanlig.  Foto: All Over Press
I ÅR: På grunn av vond rygg valgte dronning Margrethe å sitte under årets nyttårskur. Prins Henrik var gentleman og slo følge, mens kronprinsparet valgte å stå som vanlig. Foto: All Over PressVis mer

Hva har skjedd med Margrethe?

Dronning Margrethe orket ikke å stå, da hun skulle møte de utenlandske ambassadørene.

SEOGHØR.NO: Tradisjonen tro har den danske kongefamilien invitert til såkalt nyttårskur de siste dagene. Allerede 1.nyttårsdag var det nyttårstaffel på Amalienborg, hvor blant annet den danske regjeringen var blant gjestene. 

3. og 4. januar var det danske embetsmenns, utenlandske ambassadørers og andre spesielt inviterte gjesters tur til ønske kongefamilien godt nytt år.

Men selv om tradisjonene holdes i hevd også i 2013, var ikke alt som det pleier. I år satt både dronning Margrethe (72) og prins Henrik (78) da de håndhilste på alle gjestene sine. Ved siden av sto kronprinsesse Mary (40) og kronprins Frederik (44), som de alltid har gjort.

- Fordi Dronningen hadde vondt i ryggen, valgte regentparet å sitte under årets nyttårskur, forteller en representant ved det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling til Se og Hør.  

Dronningen sviktet med andre ord ikke gjestene og holdt sengen. Hun lot stolen være løsningen, og ektemannen Henrik var selvfølgelig gentleman og satt sammen med henne.
LES OGSÅ: Slik blir det kongelige feståret