Hertuginne Meghan og prins Harry:

- Hva er det dere ikke forstår?

En detalj i takkebrevet fra Meghan og Harry vekker harme.

FÅR KRITIKK: Hertuginne Meghan og prins Harry trakk seg ut av den britiske kongefamilien i mars. Derfor reagerer mange på at de nå benytter et monogram med en krone i et takkebrev sendt til en veldedig organisasjon nylig. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Hertuginne Meghan og prins Harry trakk seg ut av den britiske kongefamilien i mars. Derfor reagerer mange på at de nå benytter et monogram med en krone i et takkebrev sendt til en veldedig organisasjon nylig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. mars i år trakk hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) seg offisielt tilbake fra den britiske kongefamilien, og sluttet dermed å bruke sine offisielle titler, i tillegg til at de ikke lenger mottar apanasje.

Hertugparet har siden den gang for det meste oppholdt seg i Los Angeles, der de har startet et nytt og tilbaketrukket liv sammen med sin ett år gamle sønn, Archie.

Likevel har hertugparet til stadighet fått spalteplass i pressen og vekket oppsikt på flere måter. Denne gangen er det et takkebrev som setter sinnene i kok i sosiale medier.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

Da Meghan og Harry sendte brevet til den veldedige organisasjonen StreetGames nylig, var det nemlig med et kongelig monogram, skriver Independent. Øverst på brevet - som organisasjonen har delt på Twitter - ser man en logo bestående hertugparets initialer, samt en krone.

Mange reagerer nå på at hertuginnen og prinsen benytter seg av et slikt kongelig monogram, i og med at de har trukket seg tilbake fra kongefamilien og ikke lenger representerer dronning Elizabeth (94).

Får kritikk

Flere har tilsynelatende reagert på takkebrevet, og reaksjonene i kommentarfeltet har ikke latt vente på seg.

- De burde ta vekk kronen fra logoen, er det én som skriver.

- De bruker fortsatt logoen! Hva er det dere ikke forstår med at dere har trukket dere tilbake fra det kongelige livet, spør en annen.

Hertugparet benyttet det samme monogrammet da de representerte det britiske kongehuset, og det var fast innslag ved offisielle kunngjøringer fra kongehuset om saker som angikk dem. Det ble blant annet brukt da de meddelte at de hadde blitt foreldre til Archie i mai 2019.

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng sier at selv om Meghan og Harry har brutt med kongehuset, er de fortsatt hertuginne og prins. Han sier at det likevel kan virke som at paret vil ha i både pose og sekk.

KJENT LOGO: Hertugparet brukte det samme monogrammet da de var en del av kongefamilien. Her er logoen i bruk da Sussex Royal kunngjorde at Meghan og Harry hadde blitt foreldre for første gang. Foto. NTB Scanpix
KJENT LOGO: Hertugparet brukte det samme monogrammet da de var en del av kongefamilien. Her er logoen i bruk da Sussex Royal kunngjorde at Meghan og Harry hadde blitt foreldre for første gang. Foto. NTB Scanpix Vis mer

- Det er litt merkelig at de ikke har orden i sysakene. Prinsesse Märtha Louise har her hjemme gått ut med at hun ikke lenger skal benytte prinsessetittelen i kommersiell sammenheng, sier han, og legger til:

- Meghan og Harrys brev var et takkebrev, så det var i bunn og grunn ikke store saken. Men de har et stort PR-apparat rundt seg i Los Angeles som burde passet på.

StreetGames er en organisasjon som jobber med å bruke sport til å forbedre livet til ungdom som vokser opp i fattige og utsatte familier, og i brevet takker hertugparet for organisasjonens innsats, særlig midt i coronakrisen.

- Vi er blitt rørt av å på avstand ha sett hvordan organisasjonene vi elsker og holder høyt, har tatt ansvar. Medfølesen og lederskapet fra unge fra hele StreetGames-nettverket er viktig, og det er deres vennlighet og uselviskhet som inspirerer andre til å gjøre det bedre, er blant det hertugparet skriver.

Meghan og Harry hyller også organisasjonens arbeid med å dele ut gratis måltider til sårbare mennesker under coronapandemien. Det skal også nevnes at paret har høstet mye ros for å ha sendt takkebrevet, og for å takke organisasjonen for arbeidet deres.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

- Tusen takk for det gode arbeidet dere gjør, konkluderer en Twitter-bruker.

Også StreetGames uttrykker sin takknemlighet for hertugparets takkebrev:

- Wow! Tusen takk, Meghan og Harry, for deres hyggelige ord og deres støtte til StreetGames og de briljante lokale organisasjonene som jobber med å støtte sine samfunn i disse utfordrende tider.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

Ut mot rasisme

De siste månedene har hertuginne Meghan og prins Harry sammen med sønnen Archie etablert seg godt i Los Angeles i USA, der de har startet på sitt nye og langt mer tilbaketrukne liv.

Til tross for at familien nå lever langt mer privat enn før, dukker det stadig opp nyheter om dem i den internasjonale tabloidpressen. Tidligere i juni var det hertuginne Meghan som fikk spalteplass, da hun snakket om George Floyd-saken med elever fra sin gamle skole.

- George Floyds liv var viktig. Breonna Taylors liv var viktig. Philando Castiles liv var viktig. Tamir Rices liv var viktig, sa Meghan i en video, samtidig som hun påpekte at det er flere navn som ikke er kjent, som har blitt utsatt for politivold i landet.

- Som vi har sett den siste uken er det som skjer i landet vårt, og i staten vår og i hvert hjem i Los Angeles fullstendig tragisk, fortsatte hun.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

Meghan innrømmet at hun var usikker og nervøs på hva hun skulle si og hvor hun skulle starte, men fortalte at hun innså at den eneste feilen man kan gjøre er å ikke si noe som helst.

Hertuginnen benyttet også anledningen til å beklage overfor de unge som må vokse opp i verden hvor rasisme fremdeles eksisterer.

LES OGSÅ: Måtte skjule sorgen etter sjokk-dødsfallet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer