De europeiske kongehusene:

Husker du disse kongelige skandalene?

Skandaler kan skje i de beste familier, og de kongelige er slett ikke et unntak!

ISFRONT: Det finnes en rekke kongelige skandaler, og prins Harry og hertuginne Meghan har stått for noen av dem. Foto: AKMEN / AFP
ISFRONT: Det finnes en rekke kongelige skandaler, og prins Harry og hertuginne Meghan har stått for noen av dem. Foto: AKMEN / AFP Vis mer
Publisert

I disse dager er det 25 år siden prinsesse Diana døde. Folkets prinsesse ble hun kalt. Ja, for folket elsket henne virkelig. Men mangel på nettopp kjærlighet fra de nærmeste, var kanskje en av årsakene til at det alltid stormet rundt henne? Skandalene ble etter hvert mange.

Bak slottets vegger skjuler det seg nemlig langt mer enn bare glitrende diademer og gallakjoler. I alle de europeiske kongehusene har det vært en rekke skandaler gjennom årene, som både har rystet de ulike familiene og resten av verden.

Her gir vi deg en oversikt over flere av de mest sjokkerende kongelige skandalene, og vi starter der vi begynte: Med Lady Di og prins Charles!

Tre av oss i ekteskapet

31. august i år var det 25 år siden den tragiske meldingen om prinsesse Dianas død nådde en hel verden.

En av kanskje verden mest kjente kvinner noen gang, omkom etter en stygg bilulykke. En ulykke som i seg selv var en skandale.

Men hele Dianas kongelige liv var i grunn også rammet av skandaler.

I 1992 ble et lydopptak av en privat telefonsamtale mellom prins Charles (73) og Camilla Parker Bowles (75), i dag hertuginne av Cornwall, lekket i utenlandske medier. De to var sammen på 70-tallet, men skal ha holdt kontakten etter at de giftet seg på hver sin kant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.