Husker du disse kongelige skandalene?

Flerkoneri, nazist-kostyme, utroskap og sexmiddager.

SKANDALER I KØ: Flere ganger har kongehus verden over fått kritikk for handlinger deres respektive medlemmer har begått. Foto: NTB scanpix
SKANDALER I KØ: Flere ganger har kongehus verden over fått kritikk for handlinger deres respektive medlemmer har begått. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I flere århundrer var Norges fremste overhode en konge. Tradisjonen har blitt byttet ut med et demokratisk styresett, men vi har fortsatt beholdt kongehuset her til lands. Slik er det også flere steder i Europa og resten av verden.

Gjennom flere titalls konger, dronninger, prinser og andre kongelige, har det oppstått flere skandaler. Selv om kongehusene kanskje vil ha episodene glemt, har de tålt tidens tann og står igjen som historiske flekker på de respektive kongemaktenes lakener.

Her er noen av de villeste skandalene som har rammet kongehus verden over.

Prøvde å selge eksmannen

En kan ikke komme unna navnet Sarah Ferguson (57) når det kommer til royale skandaler.

Ferguson, også kalt «Fergie», tilbød i 2010 å selge tilgang til sin tidligere ektemann, prins Andrew (56). Den britiske avisa News of the World smugfilmet hertuginnen.

I samtalen som er filmet av avisas undercover-journalister ber Ferguson om 40 000 dollar i kontanter. I tillegg ber hun tilsynelatende om at 500 000 pund overføres hennes bankkonto.

Avisas journalister møtte hertuginnen flere ganger, under dekke av å være indiske forretningsmenn. I bytte mot pengene skal hun ha lovet en introduksjon til prins Andrew. Eks-mannen arbeidet da som ubetalt spesialutsending for den statlige etaten UK Trade & Investment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer