Hundreårsjubilant vil ha Sonja

Dronning Sonja står øverst på ønskelisten.

PÅ ØNSKELISTEN: Kong Harald og dronning Sonja under omvisningen i Kunstindustrimuseet i anledning regjeringens gave i forbindelse med deres 75-årsdager. Men det er flere jubileum dronningen ønskes til. Foto: Scanpix
PÅ ØNSKELISTEN: Kong Harald og dronning Sonja under omvisningen i Kunstindustrimuseet i anledning regjeringens gave i forbindelse med deres 75-årsdager. Men det er flere jubileum dronningen ønskes til. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Neste år er det 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett, og dronning Sonja (74) er invitert til å feire dette i Nord-Norge i juni av Flakstad kommune.

- Vi vet at dronning Sonja har betydd mye for mange kvinner i Norge, på ulike arenaer, og hun vil bety mye for vekten stemmerettsjubileet vil få, heter det i invitasjonen.

Dronning Sonja har banet vei for kvinner i Norge, og hvis hun kommer vil hun bli hyllet med korsang fra Vest Lofoten damekor. De vil selvsagt bare synge sanger som er komponert av kvinnelige komponister. Det er også planlagt kabaret med kvinnehistorier, og en fotoutstilling med kvinneliv som tema.

Arrangøren ønsker også at dronning Sonja skal stå for innvielsen av en fjellsti, som har fått arbeidsnavnet 1Ginaløypa», skriver Flakstadnytt.

Dronning Sonja elsker å vandre i både Sunnmørsalpene og Lofoten, og har sågar blitt kåret til den prestisjetunge prisen «Årets Fjellgeit».

Da gjenstår det bare å se om dronning Sonja takker ja til invitasjonen fra det høye nord…
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Avslørt: Dette bildet av kong Olav er bare juks

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer