- Hun virket snill og oppriktig

Hertuginne Camilla overrasket norske skoleungdommer med hilserunde. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
Se video av Camilla og Charles i Oslo nederst i artikkelen!

SEOGHØR.NO: Et titalls norske ungdommer fikk gleden av å håndhilse på hertuginne Camilla torsdag formiddag, da det britiske prinseparet avsluttet sitt tre dager lange statsbesøk i Norge med ustillingen «Kongelige reiser» på Kunstindustrimuseet i Oslo.

Etter at kong Harald ankom museet først, rullet en kongelig limousin med dronning Sonja og hertuginne Camilla opp foran Kunstindustrimuseet.

Da en rekke fremmøtte ungdommer slapp jubelen løs på andre siden av gaten, gikk Camilla bort og håndhilste og småpratet med skoleungdommen.
 
- Jeg fikk håndhilse på Camilla, det var veldig hyggelig. Hun gikk og håndhilste på oss som sto på første rad og var veldig hyggelig. Hun spurte om jeg hadde tatt fri fra jobb for å være her. Jeg sa ja, selv om jeg går på skole. Hun virket veldig oppriktig og snill, sier Sigrid Prestegard (19) som er elev ved den nærliggende Steinerskolen til Seoghør.no.

Selv om det britiske kongehuset ofte blir oppfattet som pomøse og lite folkelige, mener konge-ekspert Kjell Arne Totland at hilserunder på fremmøtte mennesker er typisk for de britiske kongelighetene.

- Vi så at Camilla gjør det samme som både dronning Elizabeth og Kate gjør, nemlig det vi kaller walkabout. Dette var faktisk noe prinsesse Diana var kjent for i ganske stor stil, sier Totland til Seoghør.no.

Kort tid etter ankom prins Charles, som også gjerne ville hilse på de norske ungdommene.

- Vi har ikke tid til det, sa dronning Sonja, som passet på at prinseparet holdt tidsskjemaet sitt. Etter den halvtime lange omvisningen på museet skulle Charles og Camilla nemlig direkte videre til et nytt statsbesøk hos den svenske kongefamilien.

- De er litt i tidsnød her. Dette besøket på denne utstillingen er det siste som kom inn i programmet. Egentlig skulle de ha dratt til flyplassen for å dra videre til Sverige, direkte etter forrige representasjonsoppgave. Men det sier seg selv at det er naturlig med et besøk når denne store utstillingen avholdes, sier Kjell Arne Totland til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Drama minutter før kongefamilien ankom

Se video av Camilla og Charles i Oslo her:[obj:media:10937]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer