Prins William og prins Harry:

- Hun ville vært rasende

Kongehusekspert mener deres mor Dianas største mareritt var at forholdet skulle rakne.

ISFRONT: De to brødrene skal ikke ha vært på godfot på lenge. Foto: Alkis Konstantinidis/Pool photo via AP/NTB
ISFRONT: De to brødrene skal ikke ha vært på godfot på lenge. Foto: Alkis Konstantinidis/Pool photo via AP/NTB Vis mer
Publisert

Det har lenge florert rykter om dårlig stemning mellom prins William (40) og prins Harry (38). Spekulasjoner på forholdet mellom brødrene nådde sin høyde etter skandaleintervjuet sistnevnte gjorde med Oprah Winfrey (68).

Både William og Harry har levd veldig eksponerte liv, søkelyset har vært rettet mot dem helt siden de var barn. Mer oppmerksomhet ble det da de i 1997 mistet sin mor, Diana.

Hun gikk bort i en tragisk bilulykke i Paris, da bilen hun satt i ble forfulgt av en paparazzifotograf. Kjæresten Dodi Al-Fayed og sjåføren Henri Paul mistet også livet.

PRINSESSE DIANA: Filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

Marerittet er virkelighet

Diana var glad i sønnene sine og var glad for at de var nære hverandre i oppveksten. Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, var hennes største mareritt at forholdet brødrene imellom skulle surne.

Spliden dem i mellom har Vagle tidligere uttalt seg om.

- Dette er jo først og fremst bare veldig, veldig trist. To brødre som en gang var hverandres viktigste, har minimal eller ingen kontakt. Deres mor Diana største frykt var nettopp at de to guttene hennes skulle bli uvenner, og hun gjorde alt hun kunne for å styrke relasjonen deres. Dessverre har det likevel blitt uvennskap.

Nå har kongehusekspert og forfatter, Andrew Morton, uttalt seg overfor ET Online om isfronten mellom brødrene. Også han mener Diana ville vært skuffet.

NYE KLIPP: Se traileren for «Diana: In Her Own Words» her. Video: Channel 4 Vis mer

- Ville vært rasende

Morton er mener at den pågående riften mellom brødrene ville ha gjort Diana sint.

- Den ene tingen hun ville vært rasende, for er at de har hatt denne spliden, sier han til ET Online og fortsetter:

- Hun sa til meg, ikke bare en gang, men ved flere anledninger, at Harry er Williams reserve, på den beste mulige måten, han er hans støtte, han er den som hjelper William i den vanskelige jobben han vil ha i fremtiden fordi det er en ensom jobb. Og hun følte alltid at Harry burde være der som hans reserve, og jeg tror alle vil at de skal komme sammen igjen, fordi sammen er de mye sterkere.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

Det at brødrene har tilbrakt tid sammen i forbindelse med dronning Elizabeths begravelse tror han handler om respekt.

- De har gått gjennom denne uken og de siste dagene på grunn av respekt og kjærlighet for dronningen og har oppført seg upåklagelig. Vil de finne sammen igjen? Det er opp til de to, sier Morton.

LES OGSÅ: - Minnet ham om Dianas begravelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer