Samantha Markle i ny bok:

- Hun var nedsettende og kontrollerende

Hertuginne Meghan får så hatten passer i halvsøsterens nye bok.

FÅR GJENNOMGÅ: Samantha Markle, hertuginne Meghans halvsøster, har sluppet ny bok. Der kommer hun med en rekke påstander om søsteren. Foto: Splash news / NTB
FÅR GJENNOMGÅ: Samantha Markle, hertuginne Meghans halvsøster, har sluppet ny bok. Der kommer hun med en rekke påstander om søsteren. Foto: Splash news / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden prins Harry (36) og hertuginne Meghans (39) forhold ble kjent for verden, har Meghans halvsøster Samantha Markle (56) uttalt seg vidt og bredt om den berømte søsteren.

Etter at hertugparet ga hverandre sitt ja i 2018 har nemlig ikke Samantha sett seg tilbake, og hun har gjennom årene tjent fete summer på avsløringer og detaljer om den tidligere «Suits»-stjernen.

Nå har hun også sluppet en ny bok, «The Diary of Princess Pushy’s Sister Part 1», og det kan dermed se ut til at det er lite fred å få for hertuginnen i tiden framover.

- I motsetning til sladder og nyhetsrykter er ikke boka laget for å angripe søsteren min, har hun tidligere uttalt til Us Weekly.

SESONGFINALE: TV-stjerne Meghan Markle gjør avkall på yrket som skuespiller når hun gifter seg med Storbritannias prins Harry den 19. mai 2018. Helt på slutten av sesong syv, som går på lufta i USA i disse dager, gifter rollefiguren hennes, Rachel Zane, seg tilsynelatende med sin utkårede, Mike Ross (Patrick J. Adams). Vis mer

«Nedsettende og kontrollerende»

Halvsøsteren skriver nemlig om alt fra Meghans første ekteskap, til forholdet til faren og ekteskapet med prins Harry, ifølge In Touch Weekly.

Hun tar også et dypdykk i hennes tidligste minner av hertuginnen, som hun blant annet forteller «fikk alt hun ville ha og trengte» fra faren, Thomas Markle (76), som barn.

DÅRLIG FORHOLD: Hertuginne Meghan og faren Thomas Markle skal ha fått et mer og mer anstrengt forhold opp gjennom åra. Foto: Tim Stewart / Splash / NTB
DÅRLIG FORHOLD: Hertuginne Meghan og faren Thomas Markle skal ha fått et mer og mer anstrengt forhold opp gjennom åra. Foto: Tim Stewart / Splash / NTB Vis mer

«Jeg kan ikke huske å noen gang ha hørt pappa si nei til Meg (Meghan, journ.anm.), om noe som helst», skriver hun, og legger til at hun la godt merke til at hertuginnen ble mer krevende med alderen.

«Han betalte for at Meg skulle få en flott utdanning, men istedenfor å vise takknemlighet, var hun nedsettende og kontrollerende», fortsetter hun, og nevner en video hertuginnen skal ha laget til vennene sine, der hun hevdet å ikke komme overens med faren.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

- Tittelen var viktigst

Med en aldersforskjell på 16 år har søstrene alltid vært på ulike steder i livet. Da hertuginnen skapte internasjonale overskrifter som prinsens nye kjæreste i 2016, fortalte Samantha til Us Weekly at det var en stund siden søstrene hadde hatt kontakt.

Familien var imidlertid noen av de første som fikk vite om Meghans romanse med prinsen. Avsløringen skal derimot ha foregått på en litt overraskende måte.

«Pappa sa 'Vel, jeg ble ringt av Meg. Hun dater en prins. Han er britisk. Det er prins Harry'. Da spurte jeg 'Pappa, eksakt hva sa hun?'. Han tok et dypt åndedrag og svarte 'Ikke så mye, hun sa bare at hun hadde møtt en prins», skriver hun, og fortsetter:

«Det som sjokkerte meg var at hun ikke sa 'Jeg har møtt en fantastisk mann', men at hun sa hun hadde møtt en prins. Det virket som tittelen var det viktigste for henne».

HALVSØSTRE: Det skiller hele 16 år mellom hertuginne Meghan og Samantha Markle. Nå har sistnevnte gitt ut bok. Her avbildet sammen i 2006. Foto: Splash News / NTB
HALVSØSTRE: Det skiller hele 16 år mellom hertuginne Meghan og Samantha Markle. Nå har sistnevnte gitt ut bok. Her avbildet sammen i 2006. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Faren skal deretter ha bedt Samantha om å holde seg unna pressen, før han ventet på at noen skulle ringe og fortelle ham hvordan han skulle håndtere det hele.

Hertuginne Meghan har foreløpig ikke uttalt seg om halvsøsterens bok.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

Tordnet mot datteren

Som nevnt har forholdet i familien vært anstrengt lenge. Forholdet ble imidlertid, om mulig, enda verre da deres felles far ble fanget i å samarbeide med et knippe paparazzifotografer, bare uker før det kongelige bryllupet.

Verken faren eller søsteren fikk gjeste den storslåtte dagen.

Pappa Markle er langt fra fremmed for å kommentere datterens oppførsel, og har ved flere anledninger, i likhet med Samantha, sagt akkurat det han mener. Det til tross for at datteren har bedt ham om å ligge unna mediene.

- Hun kaster bort enhver jentes drøm for penger, sa han blant annet, ifølge Express, i fjor - da hertugparets exit fra kongehuset var et faktum.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Han sto fast på at han mener datteren aldri burde giftet seg inn i den tradisjonsrike familien om dette var planen hennes. Markle mener nemlig at man ikke skal devaluere kongehuset og de århundrelange tradisjonene det bærer med seg.

Heller ikke Meghans halvbror Tom (55) er særlig fornøyd med den siste tids utvikling. Han forteller at faren har vært svært vokal om sin misnøye med datteren overfor ham.

I et tidligere intervju med Channel 5 har han fortalt at faren er desperat etter å møte sitt barnebarn - lille Archie Harrison Mountbatten-Windsor (1). Han ble født i mai i 2019, og har foreløpig ikke fått møte morfaren sin.

Han mener halvsøsteren er utakknemlig og barnslig.

- Hun hadde aldri vært noe sted uten ham (faren, journ.anm.). Han betalte for utdannelsen hennes, for bilen, leie og andre regninger, har den misfornøyde broren uttalt til Channel 5, ifølge Express.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

LES OGSÅ: Venter sitt andre barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer