Hertuginne Kate:

- Hun var kjempefrekk mot den spanske dronningen

Får krass kritikk etter kongelig besøk fra Spania.

SEREMONI: Under en seremoni i London mandag la mange merke til en helt spesiell ting da hertuginne Kate skulle hilse på dronning Letizia av Spania. Her er de to sammen i en kongelig kortesje i forbindelse med seremonien. Foto: NTB Scanpix
SEREMONI: Under en seremoni i London mandag la mange merke til en helt spesiell ting da hertuginne Kate skulle hilse på dronning Letizia av Spania. Her er de to sammen i en kongelig kortesje i forbindelse med seremonien. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til stadighet dukker det opp saker i mediene hvor de kongelige blir beskyldt for å oppføre seg dårlig - mot enten sitt eget personale eller andre mennesker som står nær hoffet.

Så ofte er det kanskje ikke at de kongelige beskyldes for dårlig oppførsel mot andre kongelige - alle kongelige regler og strenge protokoller tatt i betraktning.

Denne gangen er det hertuginne Kate (37) som får gjennomgå etter at den tradisjonsrike «Garter-seremonien» ble avholdt i London mandag denne uka.

Det er en engelsk ridderseremoni hvor den såkalte hosebåndsordenen deles ut, og under årets seremoni var kongeparet av Spania, dronning Letizia (46) og kong Felipe (51) til stede.

KJØRTE SAMMEN: Dronning Letizia av Spania og hertuginne Kate kjørte i samme kortesje etter seremonien, og da så alt ut til å være i den skjønneste orden. Foto: NTB Scanpix
KJØRTE SAMMEN: Dronning Letizia av Spania og hertuginne Kate kjørte i samme kortesje etter seremonien, og da så alt ut til å være i den skjønneste orden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det som imidlertid fikk mest oppmerksomhet var hertuginne Kates tilsynelatende totale ignorering av den spanske dronningen.

På Twitter haglet det nemlig med kritikk etter at det ble lastet opp en video på nettstedet som mange mener beviser frekk oppførsel fra hertuginnen overfor Spanias dronning, da hun ankom seremonien i London på mandag.

- Hun så ikke engang på henne

Mange kongelige fans har nemlig bitt seg merke i en spesiell detalj: at hertuginne Kate ikke neier for dronning Letizia.

Videoen viser hertuginne Kate gå ut av bilen sammen med Nederlands dronning Maxima (48) og hilse på en rekke mennesker som venter - men dronningen av Spania ignorerer hertuginnen tilsynelatende uten problem - noe som har fått mange til å reagere.

Vidoen har nå spredd seg på sosiale medier, blant annet på Instagram og Twitter.

SNAKKER ENGASJERT: De to kongelige damene så ut til å trives i hverandres selskap, til tross for at mange har reagert på hertuginne Kates oppførsel. Foto: NTB Scanpix
SNAKKER ENGASJERT: De to kongelige damene så ut til å trives i hverandres selskap, til tross for at mange har reagert på hertuginne Kates oppførsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fordi Letizia er dronning og dermed har høyere rang enn hertuginnen, er det mange Twitter-brukere som mener det var svært uhøflig og upassende fra hertuginnens side å spasere rett forbi henne.

- Er det ikke meningen at hun skal neie eller noe, spør en av brukerne, og fortsetter:

- Hun så ikke engang på henne. Det er uhøflig uansett.

Saken er omtalt av en rekke internasjonale medier, deriblant Cosmopolitan.

STASELIG: Hertuginne Camilla og dronning Maxima av Nederland var også til stede under mandagens seremoni. Foto: NTB Scanpix
STASELIG: Hertuginne Camilla og dronning Maxima av Nederland var også til stede under mandagens seremoni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Møttes tidligere på dagen

Men opptrinnet er muligens ikke så ille som det kan se ut som ved første øyekast.

Senere på dagen ble hertuginnen og dronning Letizia observert kjørende i en kongelig kortesje sammen - og da snakket de engasjert med hverandre og så ut til å trives i hverandres selskap.

Ifølge Hello skal hertuginne Kate og dronning Letizia ha møtt hverandre på Buckingham Palace rett før de satt seg i bilene på vei til seremonien i Galilee Porch, som er en katedral i London.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et tidligere besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenkte om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Nettstedet skriver videre at den kongelige protokollen sier at det kun er nødvendig å neie første gangen man møter en monark, så etter alt å dømme neiet hertuginne Kate til den spanske dronningen da de møttes på slottet tidligere på dagen.

Ifølge Cosmopolitan skal de to også ha hatt en lengre samtale under arrangementet. Prins William (36) og spanias kong Felipe (51) var også til stede under seremonien hvor en rekke briter får utdelt den prestisjetunge og tradjonsrike ordenen.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Ikke første gang

Dette er imidlertid ikke første gang de kongelige vekker oppsikt for å bryte kongelig skikk og bruk. Da dronning Elizabeth (93) arrangerte den årlige og tradisjonsrike hagefesten på Buckingham Palace tidligere i juni, overrasket hun «alle» da hun mottok blomster fra en av de oppmøtte.

Det var den britiske influenseren Laura-Ann Barr som ga dronningen en blomsterbukett - noe som er i stikk i strid med den kongelige protokollen.

Det var til og med første gang noensinne dronningen mottok blomster på en slik hagefest.

- Sikkerhetspersonalet gratulerte meg og sa de var overrasket over at hun stoppet og tok imot blomstene. De sa at det aldri hadde skjedd før, sa Barr i et intervju med People den gang.

LES OGSÅ: Åpner opp om det ferske forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer