- Hun var et emosjonelt vrak

Hertuginne Catherines private tenåringsmareritt.

MÅTTE SNU OM LIVET: Hertuginne Catherine har ikke alltid hatt det like lett. Her avbildet slik vi er vant til å se henne, i forbindelse med en gudstjeneste 1. juledag. Foto: NTB Scanpix
MÅTTE SNU OM LIVET: Hertuginne Catherine har ikke alltid hatt det like lett. Her avbildet slik vi er vant til å se henne, i forbindelse med en gudstjeneste 1. juledag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som kona til Storbritannias tronarving er hertuginne Catherine (36) en av verdens mest populære kvinner. 36-åringen omtales gjerne som både stilikon, forbilde og svigermors drøm, roller hun fint opprettholder med en plettfri, selvsikker og munter fremtoning.

Slik har det ikke alltid vært. I tenårene, lenge før hun kapret prins Williams hjerte, gjennomgikk Catherine en svært vanskelig periode som skulle få store konsekvenser.

Ifølge Marie Claire hadde den kommende hertuginnen knapt fylt 13 år da hun opplevde å bli systematisk trakassert og mobbet av medelever. Hendelsene ble så ille at Catherines foreldre, Carole og Michael Middleton, valgte å ta henne ut av skolen.

- Svak og spinkel

- Kate var utstøtt. Hun ble oppfattet som svak og spinkel, og de andre jentene fant fort en de kunne plukke på, har hertuginnens barndomsvenninne, Jessica Hay, tidligere fortalt til Daily Mail.

VANSKELIG TID: Hertuginne Catherine skal ha blitt utsatt for grov mobbing i barndommen. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Hertuginne Catherine skal ha blitt utsatt for grov mobbing i barndommen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mobbingen skal ha foregått på den velstående pikeskolen Downe House. Catherine skal ha vært svært usikker på seg selv i denne perioden, blant annet fordi hun slet med sjenerende eksem. Dette skal flere medelever ha gjort narr av.

Etter to semestre ved pikeskolen fikk foreldrene nok, og flyttet henne over til anerkjente Marlborough College, der hun fullførte resten av ungdoms- og videregående skole.

På den nye skolen skal hun etter hvert ha funnet seg bedre til rette. Omstillingen til nye omgivelser var riktignok tøff i starten, skal vi tro klassevenninnen Gemma Williamson.

Benekter påstandene

- I begynnelsen var hun et emosjonelt vrak, og det var ikke vanskelig å se hva hun hadde vært gjennom. Hun hadde svært lite selvtillit, har Williamson tidligere fortalt til Daily Mail.

Mobbingen av den britiske hertuginnen er også blitt beskrevet av flere klassevenninner gjennom boka «Kate», skrevet av kjendisforfatter Sean Smith, som ble utgitt like etter bryllupet mellom Catherine og prins William i 2011.

FIKK SIN PRINS: Hele verden fulgte med da Kate Middleton giftet seg med britenes tronarving i 2011. Foto: NTB Scanpix
FIKK SIN PRINS: Hele verden fulgte med da Kate Middleton giftet seg med britenes tronarving i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I boka benekter tidligere rektor ved Downe House, Susan Cameron, påstadene om mobbing. Hun forklarer i stedet at Catherine var skuffet over at de ikke hadde favorittidretten hennes på programmet, og fortvilet fordi hun ikke klarte å få innpass i de allerede etablerte venninnegruppene.

Verken de påståtte mobberne eller hertuginnen selv har stått fram med sine historier. Når det er sagt ble organisasjonen «Beatbullying» valgt som en av organisasjonene det var mulig å donere penger til, som bryllupsgave, da hertugparet giftet seg.

HER ER HAN: Her viser Kate og William deres nyfødte sønn eksklusivt utenfor St. Mary's sykehus i London. Video: Reuters. Vis mer Vis mer

Mange tolket derfor dette dit hen at donasjonsmuligheten var personlig.

Isfrontpåstander

Den siste tiden har hertguinne Catherine for øvrig skapt overskrifter for en litt annen type knuffing.

Flere medier skal nemlig ha det til at 36-åringen kommer stadig dårligere overens med svigerinnen, hertuginne Meghan (37), der isfrontpåstandene har vært uendelige de siste månedene.

Det er særlig sistnevnte som får svi for å være «den vrange», mens Catherine slipper noe billigere unna. Det britiske kongehuset har riktignok til gode å uttale seg om den pågående rykteflommen.

LES OGSÅ: - Man kan ikke alltid se perfekt ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer