Hertuginne Meghan:

- Hun utsetter babyen for fare for motens skyld

Det er ikke alle som er like begeistret for den gravide hertuginnens lekre fottøy.

HØYE HÆLER: Hertuginne Meghan er om lag seks måneder på vei og har fått en tydelig babymage, men stråler stadig iført skyhøye hæler. Det vekker bekymring blant enkelte. Foto: NTB scanpix
HØYE HÆLER: Hertuginne Meghan er om lag seks måneder på vei og har fått en tydelig babymage, men stråler stadig iført skyhøye hæler. Det vekker bekymring blant enkelte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen ukjent sak at både gravide og nybakte mødre må forholde seg til diverse mer eller mindre velbegrunnende oppfatninger om hvordan man burde oppføre seg - under så vel som etter svangerskapet.

Denne våren venter hertuginne Meghan (37) sitt første barn med prins Harry (34), og selv ikke den kongelige førstegangsfødende har sluppet unna kritikk - eller velmenende råd.

Tabloidavisen The Sun skriver nå at Meghan får hard medfart etter å ha vist seg i høye stiletthæler fra luksusmerket Manolo Blahnik.

- TJUKK DAME: Da Hertuginne Meghan av Sussex besøkte et eldresenter onsdag, kom en av beboerne med en kommentar som har fått mye oppmerksomhet. Video: NTB Vis mer

- Verdt å sette babyen i fare?

Selv om hertuginne Meghan tidligere har fått kritikk for å iføre seg svært kostbare plagg, er det ikke skomerket som vekker skepsis denne gangen.

Det er det derimot høyden på hælene som gjør: Ifølge The Sun gikk 37-åringen rundt i sko med over 12 centimeter høye hæler ved mer enn én anledning denne uken. Og skovalget vekker bekymring.

Legen Sarah Jarvis advarer nå hertuginnen, så vel som andre gravide, mot å iføre seg høye hæler mot slutten av svangerskapet. Dette fordi leddbåndene i kroppen allerede er under nok belastning i forkant av fødselen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKYHØYE SKO: Hertuginne Meghan gikk for designersko med cirka 12 centimeter høye hæler da hun besøkte et senter for dyrebeskyttelse i London denne uken. Foto: NTB scanpix
SKYHØYE SKO: Hertuginne Meghan gikk for designersko med cirka 12 centimeter høye hæler da hun besøkte et senter for dyrebeskyttelse i London denne uken. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ryggen er særlig utsatt. Den belastes fordi kroppens tyngdepunkt har endret seg som følge av babyvekten på forsiden av kroppen. Å gå med høye hæler i graviditetens senere faser gjør at risikoen for ryggsmerter - og fall - øker, sier hun til Fabulous Online.

- Så jeg vil spørre: Er det verdt å utsette deg selv og babyen din for fare, bare for å se moteriktig ut? legger hun til.

Jarvis mener altså, ifølge The Sun, at hertuginnens moteriktige valg av fottøy kan utsette babyen for større risiko enn nødvendig. Dette fordi et fall på høye hæler kan legge et stort press på magen - noe som potensielt kan skade fosteret.

KK.no har også tidligere skrevet om at gravide advares mot å bruke blant annet høye hæler.

Nettstedet henviste til fotpleier Lorraine Jones, som fortalte at feil fottøy kan føre til et ekstra press på leddene, som allerede er under press, og at dette kan resultere i en rekke fot-, ben- og ryggproblemer. I tillegg kan sannsynligheten for å falle øke.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Gjør som Victoria Beckham

Hertuginne Meghan har tilsynelatende vært i storform så langt i svangerskapet. Hun har vært på en rekke reiser, blant annet til Australia og Fiji, og dukker stadig vekk opp på ulike representasjonsoppdrag.

Mandag denne uken besøkte hun blant annet Birkenhead i Englad sammen med ektemannen, og under besøket skal hertuginnen ha røpet flere detaljer om graviditeten.

Meghan skal blant annet ha avslørt at hun har termin i slutten av april, og at de foreløpig ikke vet kjønnet på den lille i magen. Under besøket var hun også iført et par lekre, skyhøye hæler som matchet den røde kåpen hennes.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ELEGANT: Hertuginne Meghan tok seg strålende ut da hun og prins Harry besøkte Birkenhead mandag. Men alle mener hun burde gått for lavere hæler. Foto: NTB scanpix
ELEGANT: Hertuginne Meghan tok seg strålende ut da hun og prins Harry besøkte Birkenhead mandag. Men alle mener hun burde gått for lavere hæler. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hun besøkte dyrebeskyttelsen The Mayhew Animal Home i London et par dager senere, var hun iført de ovennevnte stiletthælene fra Manolo Blahnik.

Og da Meghan og Harry kastet glans over Cirque du Soleil-premieren på Royal Albert Hall senere samme dag, stilte hun i over 12 centimeter høye hæler fra Stuart Weitzman.

Artikkelen fortsetter under bildene.

I BEIGE: Hertuginne Meghan iført beige, semskede sko med høy hæl på vei inn til Mayhew Animal Home onsdag. Foto: NTB scanpix
I BEIGE: Hertuginne Meghan iført beige, semskede sko med høy hæl på vei inn til Mayhew Animal Home onsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
STJERNE: Hertuginne Meghan kunne like gjerne entret den røde løperen i Hollywood i denne paljettkjolen - stylet med skyhøye hæler - på Cirque du Soleil-premiere onsdag kveld. Foto: Reuters/ NTB scanpix
STJERNE: Hertuginne Meghan kunne like gjerne entret den røde løperen i Hollywood i denne paljettkjolen - stylet med skyhøye hæler - på Cirque du Soleil-premiere onsdag kveld. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Tidligere har spesielt Victoria Beckham (44) fått mye oppmerksomhet - og kritikk - for sin utstrakte bruk av høye hæler, både under svangerskap og bærende rundt på barna sine.

I 2008 vakte hun oppsikt på shopping med sønnen Romeo, da hun stolpret seg frem i et par Christian Louboutin-støvletter med 15 centimeter høye hæler.

Og året etter skrev Daily Mail at Victoria kunne bli nødt til å operere føttene etter overdreven bruk av smale og høye designersko.

Superstjernen har også vært åpen om fot- og ryggproblemer, og Victoria har tidligere uttalt at hun skal legge de høye hælene på hylla. Det har imidlertid vist seg å ikke være et permanent løfte, og hun blir stadig observert i stiletthæler.

Mange kjente personligheter på filmfestivalen i Cannes. Victoria Beckham var en av de mest kjente personlighetene på festivalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Det var jeg som ble etterlyst av stjernen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer