Piers Morgan om Meghan Markle:

- Hun utnytter muligheten til å spille seg til toppen

Sjokkerer med kraftig hertuginne Meghan-tirade.

TIL ANGREP: Den britiske TV-personligheten Piers Morgan gikk til flere angrep mot hertuginne Meghan tirsdag. Foto: NTB Scanpix
TIL ANGREP: Den britiske TV-personligheten Piers Morgan gikk til flere angrep mot hertuginne Meghan tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag gikk den britiske tv-personligheten Piers Morgan (53) hardt ut og anklaget hertuginne Meghan (37) for å utnytte andre personer for å oppnå høyere sosial status.

Samtidig uttalte den frittalende tv-profilen at han ikke er overrasket over ryktene om misnøye innad i kongefamilien.

Det første sparket fant sted på morgenshowet «Good Morning Britian».

SPARKER FRA SEG: Piers Morgan holder ikke tilbake i sin omtale av hertuginne Meghan. Foto: NTB scanpix
SPARKER FRA SEG: Piers Morgan holder ikke tilbake i sin omtale av hertuginne Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hørte aldri fra henne

I forbindelse med en diskusjon om de seneste ryktene fra britiske tabloider om en angivelig strid innad i kongefamilien, hevdet Morgan at idet Markle møtte prins Harry (34), så kuttet hun all kontakt med ham.

- Jeg hørte aldri fra henne igjen, og plutselig hadde hun klatret den sosiale stigen ut av min omgangskrets.

- Jeg må være ærlig, min erfaring med henne var ikke bra. Og alt jeg har sett siden minner meg om en skuespiller - en Hollywood-skuespiller - som utnytter muligheten til å spille seg til toppen, sa han i programmet.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

Spøk eller alvor?

I hvilken grad utspillet var humoristisk ment er fortsatt uklart.

Piers Morgan er nemlig kjent for å slenge om seg med brannfakler: I november fyrte han opp Ariana Grande, i januar endte et intervju med Caitlyn Jenner opp i full krangel og i 1998 omtalte han en ung David Beckham som «en idiotisk gutt».

Men i stedet for å beklage seg, eller å understreke at det var ment med en humoristisk undertone, har han supplert utspillet med en kronikk som ble publisert i Daily Mail og en rekke Twitter-meldinger.

Tok til motmæle

En annen deltaker i morgenshowet, journalist Radhika Sanghani, avfeide anklagene som «helt latterlige».

- For meg ser dette ut til å være en virkelig romantisk kjærlighetshistorie mellom dem. Under bryllupet deres var det åpenbart at de var forelsket i hverandre, og de virket som et fint ektepar, sa hun.

Også andre personer mener at det ikke virker å være hold i ryktene rundt kongefamilien.

ISFRONT-RYKTER: Britisk presse har i lang tid hevdet at det er kjølig stemning mellom hertuginne Meghan og hertuginne Kate, som er gift med henholdsvis prins Harry og prins William. Foto: NTB scanpix
ISFRONT-RYKTER: Britisk presse har i lang tid hevdet at det er kjølig stemning mellom hertuginne Meghan og hertuginne Kate, som er gift med henholdsvis prins Harry og prins William. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg vil bare understreke at jeg ikke tror at det er en uoverensstemmelse mellom Meghan og Kate. Tabloidsøppel, skriver underholdningsjournalist og TV-anker, Kinsey Schofield.

- Pressen har satt Meghan og Kate opp mot hverandre fra begynnelsen, og Meghan har aldri fått en ordentlig sjanse, skriver The Guardian-kommentator, Yomi Adegoke.

Så tok Sanghani og Morgan til Twitter, og diskusjonen eskalerte.

- Pressen prøver å dikte opp en konflikt mellom Meghan og Kate. De kaller henne «sjefete» og «vanskelig» - ord man ikke bruker om menn. Og mye av narrativet brukes til å tvinge henne i denne «sint, svart kvinne»-rollen.

Twitter-tirade

Piers Morgan svarte med å kalle det for «totalt oppspinn», og skrev at hun ikke kan vite om ryktene er sanne eller ikke. Videre fortsatte han med å besvare flere av brukerne på nettsamfunnet Twitter sine spørsmål.

- Er du ikke redd for at kongefamilien skal bli skikkelig sinte på deg for å skrive slikt? spør en bruker.

- Nei. Jeg tror sjansene for å bli slått til ridder forsvant for en god stund siden.

- Helt ærlig bør du la henne leve sitt eget liv. Faktumet at du kan skrive noe slikt om henne, får meg til å sette spørsmålstegn ved din evne til å være en god venn. Verken tidligere eller nåværende venner gjør slikt, skriver en annen.

- Jeg mener at mine erfaringer med Meghan hjelper folk å forstå rekken av negative historier som lekkes fra Buckingham Palace. Hun er vant til å bruke folk og få det som hun vil.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Ikke et ord

I kronikken som ble publisert i Daily Mail, skriver Morgan at han ble kjent med Meghan Markle gjennom Twitter høsten 2015. I tiden som fulgte skal de ha holdt kontakten, og i juni året etter skal de ha delt en øl under et av Markles opphold i London.

Der skal de ha blitt enige om at Markle skulle gjeste tv-programmet hans neste gang hun kom på besøk, og hun skal også ha skrevet på Twitter hvor hyggelig det var å møte vennen sin - Piers Morgan - i London.

- Neste kveld møtte hun Prins Harry, dagen etter dro de på stevnemøte og siden har jeg ikke hørt fra henne. Ikke et ord, hevder Morgan

- Selvopptatt

Han omtaler Meghan Markles oppførsel som veldig frekk, og lister opp andre eksempler på mennesker han mener Markle har utnyttet:

- Hennes første ektemann? Dumpet så fort skuespillerkarrieren tok av. Familien? Utestengt fra bryllupet. Hennes stakkars gamle far? Oversett og kritisert for å ha problemer med å takle medieoppmerksomheten rundt datteren.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Avslutningsvis spekulerer Morgan nå på om Markle har stilt seg opp mot et system hun aldri kan slå, at hun for første gang i livet har oppdaget at hun ikke alltid kan få det hun peker på.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Meghan Markle er en selvopptatt profesjonell skuespiller, som har landet sitt livs rolle og bestemt seg for å melke det for alt det er verdt, skriver han.

Verken hertuginne Meghan eller representater fra det britiske kongehuset har foreløpig kommentert Morgans kraftige påstander.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Slik reagerte datteren på babynyheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer