- Hun tvang kongen med på ferie

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia reiste vekk for å komme seg til hektene etter skandalen.

I THAILAND: Den svenske kongen og dronningen har reist på ferie for å slappe av og pleie forholdet. Foto: Stella Pictures
I THAILAND: Den svenske kongen og dronningen har reist på ferie for å slappe av og pleie forholdet. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Dronning Silvia har tvunget med seg kong Carl Gustaf på en spontan kjærlighetsferie etter alt oppstyret med skandaleboken om den svenske kongen. Det skriver den svenske avisen Expressen, som samtidig kan fortelle at paret i siste øyeblikk avlyste deres deltagelse på en offisiell fest i Stockholm.

Isteden gikk altså turen til Thailand...

Sist fredag ble den årlige Royal Club-festmiddagen av stabelen på Grand Hotell i Stockholm. På invitasjonen sto det klart at kong Carl Gustaf og dronning Silvia var æresgjester. Men da middagen startet hadde kongeparet enda ikke dukket opp. I stedet ankom sønnen, prins Carl Philip, som representant for kongehuset.

Nå viser det seg at avbruddet skyldes en spontan kjærlighetsferie.

Det siste året har vært hardt for kongeparet, etter skandaleboken «Carl Gustaf - Den motvillige monark». Boka avslørte hvordan kongen har brukt penger på strippere, har hatt elskerinner - og ikke minst kjennskap til en kriminell klubbeier.

I kortene ligger det at den som har blitt krenket mest av alle skriveriene uten tvil er dronning Silvia. Da boken kom ut hadde ikke paret mulighet til å reise på ferie. Danske Berlinske Tidende skriver at Silvia derfor skal ha forlangt at de reiste bort nå - bare de to. 

Resten av året er kalenderen deres fullstendig fullbooket, og dronningen visste at dette var den eneste sjansen de hadde til å komme seg bort.

Hoffets kommunikasjonssjef Ulrika Näsholm bekrefter overfor Expressen at Silvia og Carl Gustaf nå er i Thailand. Men de skal delta i to offisielle opplegg, mener hun.

Men på hoffets hjemmeside er kongeparets kalender tom denne uka. Og alle offisielle arrangementer fremgår alltid av kalenderen...

Kongen og dronningen reiser videre fra Thailand til Shangai i Kina for å avslutte deres kjærlighetsferie. Det er planlagt at de vender tilbake til Sverige i neste uke.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er kongens pinlige regnefeil