Samantha Markle:

- Hun rev i stykker kongehuset

Halvsøsteren tordner mot Meghan Markle i egen spalte i The Sun.

KRASSE UTTALELSER: Hertuginne Meghans halvsøster, Samantha Markle, har flere ganger uttalt seg svært kritisk om både Meghan og Harry. Etter at de kunngjorde beslutningen om å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, fyrer hun løs igjen. Foto: NTB Scanpix
KRASSE UTTALELSER: Hertuginne Meghans halvsøster, Samantha Markle, har flere ganger uttalt seg svært kritisk om både Meghan og Harry. Etter at de kunngjorde beslutningen om å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, fyrer hun løs igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld ble det kjent at dronning Elizabeth (93) hadde kommet til enighet med hertugparet av Sussex, prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38), om hvordan de skulle løse parets ønske om mer selvstendighet.

Paret fratas betegnelsen HRH, eller Hennes/Hans Kongelige Høyhet. De skal heller ikke lenger representere dronningen utad, og vil derfor ikke få kongelige midler.

Både før og etter at formalitetene ble besluttet, har flere kritikere gått ut mot parets beslutning. Enkelte har også hevdet at det er Meghan som er skyld i den kongelige exiten.

I en egen spalte i den britiske tabloidavisa The Sun, tordner nå også halvsøsteren Samantha Markle (55) mot Meghan.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Nådeløs kritikk

Flere medier har de siste dagene delt innhold fra et lengre intervju med Meghans far, Thomas Markle (75).

I intervjuet, som skal sendes i sin helhet på den britiske tv-kanalen Channel 5 onsdag, uttaler Markle seg svært kritisk om parets kongelige exit. Markle, som ikke har hatt noe kontakt med dattera siden hun ble sammen med prinsen, sa blant annet at han ikke synes deres oppførsel sømmer seg.

- Da de giftet seg, bandt de seg til å være kongelige. De har forpliktet seg til å være kongelige og å representere den familien. Det er dumt av dem å ikke gjøre det. Dette er en av de største og lengstlevende institusjonene i verden. De ødelegger den, de besudler den, de gjør den shabby. Det blir som en Walmart med en krone over, var blant det faren uttalte i intervjuet, gjengitt av Express.

HALVSØSTRE: Samantha Markle er i likhet med sin far nådeløs hva gjelder Meghan og Harrys beslutning om å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix
HALVSØSTRE: Samantha Markle er i likhet med sin far nådeløs hva gjelder Meghan og Harrys beslutning om å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en egen spalte i The Sun, følger Samantha Markle nå opp farens nådeløse kritikk av hertugparet, med et spesielt fokus på halvsøsteren. Her sier hun blant annet at beslutningen deres har skadet kongehuset som institusjon.

- Meghan var klar over de sosiale kravene det innebar å bli en del av kongehuset. Hun burde spurt seg selv om hun var villig og kapabel til å oppføre seg i henhold til forventningene, skriver Samantha blant annet.

- Jeg elsket henne

Mens halvsøsteren uttaler seg i varme ordelag om resten av det britiske kongehuset og det hun blant annet mener at viser deres evne til å bygge bruer, er tonen en helt annet hva gjelder Meghan.

- Dronningas ord viser stor grad av diplomati, men Meghans ord har vært langt fra diplomatiske. En diplomat ville ikke kommet på kant med sin egen familie.

I stedet for å stå fram for å minimere skaden hun har påført det britiske kongehuset, skriver hun at Meghan har revet i stykker den britiske kongefamilien «som en tornado».

Hun skriver også at halvsøsteren har blitt en helt annen person etter at hun møtte Harry, og at hun med sin oppførsel har vist at hun velger rikdom og velstand over familie - både hennes egen og prins Harrys.

- Jeg elsket søsteren min, men jeg liker ikke den personen hun har blitt.

Samantha, som også flere ganger har rast mot søsteren, skriver også at hun frykter at Meghan ikke flytter til Canada for å få et roligere liv for seg og sin ferske familie. I stedet mener hun at Meghans handlinger - som å være en av Vogues gjesteredaktører og pleie vennskap med verdensstjerner som George og Amal Clooney - indikerer at hun aldri hadde planer om å forlate sitt gamle liv.

KRITISK: Nok en gang tordner Meghans halvsøster, Samantha Markle, mot hertugparet. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Nok en gang tordner Meghans halvsøster, Samantha Markle, mot hertugparet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ble ikke invitert

Samanthas Markles tordentale mot søsteren, er langt fra hennes første.

Helt siden forholdet mellom Meghan og Harry ble kjent, har hun uttalt seg i hytt og vær om Meghan, og har regelrett blitt en hodepine for det britiske kongehuset.

Verken Samantha eller broren, Thomas Jr. Markle, var heller invitert i Meghan og Harrys bryllup.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine på flyttefot - igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer