JUBILANT: Mandag 2.påskedag fyller dronning Elizabeth av Storbritannia 88 år. Dette fotografiet er tatt i forbindelse med jubileet. Foto: David Bailey / royal.gov.uk
JUBILANT: Mandag 2.påskedag fyller dronning Elizabeth av Storbritannia 88 år. Dette fotografiet er tatt i forbindelse med jubileet. Foto: David Bailey / royal.gov.ukVis mer

- Hun har snille øyne og et lekent blikk

Dronning Elizabeth stråler på nytt portrettbilde i anledning 88-årsdagen.

SEOGHØR.NO: Mandag denne uken fyller britiske dronning Elizabeth 88 år, og i den anledning er det blitt publisert et nytt svart-hvitt-portrettbilde av monarken.

Bildet er tatt av den anerkjente britiske fotografen David Bailey (76) - som bare har godord å si om den spreke jubilanten:

- Hun har snille øyne og et lekent blikk. Jeg har alltid likt sterke kvinner, og hun er en veldig sterk kvinne, sier han ifølge HelloMagazine.

Dronning Elizabeth II, hvis hele og fulle navn er Elizabeth Alexandra Mary Windsor, ble født i Mayfair i London i 1926, og ble dronning som 26-åring etter at hennes far, kong George VI, døde i februar 1952.

OVER 60 ÅR PÅ TRONEN: Elizabeth II ble dronning av Storbritannia og det britiske samveldet da hennes far døde i 1952. Da var den flotte briten bare 26 år.  Foto: (c) Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/All Over Press
OVER 60 ÅR PÅ TRONEN: Elizabeth II ble dronning av Storbritannia og det britiske samveldet da hennes far døde i 1952. Da var den flotte briten bare 26 år. Foto: (c) Hulton-Deutsch Collection/CORBIS/All Over Press Vis mer

I 2012 feiret dronningen 60 år på tronen med festligheter som varte fire dager til ende.

Til tross for at jubilanten nærmer seg 90 er hun fremdeles svært aktiv i sin stilling som dronning for Storbritannia og det britiske samveldet, og reiser fremdeles land og strand rundt for å representere.

I 1947 giftet den unge kronprinsessen seg med prins Philip, hertug av Edinburgh, og sammen har ekteparet fått fire barn. Siden har Elizabeth blitt både bestemor og oldemor, og gleden var ekstra stor da sønnesønnen prins William ble pappa til lille prins George sommeren 2013.

- Her hjemme ble min egen familie litt større i år. Som mange av dere også kjenner til, gir en baby fornyet håp og glede for fremtiden, fortalte den stolte oldemoren i sin tale til folket 1.juledag.

Portrettbildet er også tatt ut for å representere den britiske kampanjen #LoveGREATbritain.

LES OGSÅ: Prins Charles er ett skritt nærmere tronen