Hertuginne Meghan:

- Hun har muligheten til å hjelpe oss mer enn det

Den britiske hertuginnen får refs for bananhyllest.

BANANREFS: Hertuginne Meghan får refs for bananhyllesten hun ga til hjemløse sexarbeidere. Foto: NTB Scanpix
BANANREFS: Hertuginne Meghan får refs for bananhyllesten hun ga til hjemløse sexarbeidere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke besøkte hertuginne Meghan (37) lokalene til veldedighetsorganisasjonen One25 i London - et hjelpetilbud for kvinnelige sexarbeidere og rusmisbrukere som ønsker å få livet på rett kjøl.

Under besøket vakte Meghans kanskje noe spesielle gest oppsikt i internasjonale medier. Ifølge CNN skal hertuginnen helt spontant ha bestemt seg for å skrive varme og hyggelige meldinger til kvinnene hun besøkte hos organisasjonen - på bananer.

Hovedsakelig har oppmerksomheten kun vært positiv, der Meghan har blitt hyllet for de hyggelige meldingene - som «Du er sterk», «Du er spesiell» og «Du er modig», som hun hadde tusjet på frukten.

Nå har imidlertid pipa fått en helt annen lyd. Ifølge The Sun raser nå flere av kvinnene hos organisasjonen mot hertuginnen.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

- Det er støtende

En av dem er sexarbeideren Nikki. Hun omtaler gesten til hertuginnen som «veldig teit».

EN HJELPENDE HÅND: Hertuginne Meghan ønsket mer enn gjerne å bidra til arbeidet som veldedighetsorganisasjonen One25 gjør - og tok dermed pennen fatt. Foto: NTB Scanpix
EN HJELPENDE HÅND: Hertuginne Meghan ønsket mer enn gjerne å bidra til arbeidet som veldedighetsorganisasjonen One25 gjør - og tok dermed pennen fatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Folk her sliter med å spise og sove, og det hun gir oss er noen ord på en frukt. Hun har muligheten til å hjelpe oss mer enn det. Det er støtende, sier hun til avisen.

I skrivende stund har ikke hertuginnen eller det britiske kongehuset kommentert den negative omtalen. Heldigvis er det ikke alle som har den samme oppfatningen.

Ikke bare negativt

En annen hjemløs sexarbeider hos organisasjonen, som for øvrig ønsker å være anonym, synes bananhyllesten fra Meghan var hyggelig.

- Det er veldig kaldt nå, og det er vanskelig å tjene penger for å ha råd til husly for natta. All slags form for mat og husly er til stor hjelp. Jeg synes Meghans støtte er flott. Det er veldig søtt, sier den anonyme brukeren, ifølge The Sun.

UENIGE: Det er mange som har møtt opp i Windsor i anledning prins Harrys og Meghan Markles bryllup, men ikke alle er enige i prinsens valg av brud. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Emilie Rydning Vis mer

Refs for rådyrt antrekk

Det er imidlertid ikke første gang hertuginne Meghan får refs for måten hun opptrer på under ulike arrangementer og offentlige oppdrag.

Senest i januar fikk Meghan kraftig kritikk for valget av antrekk da hun besøkte veldedighetsorganisasjonen Smart Works, ved St. Charles Hospital i North Kensington.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

LUKSUSANTREKK: Enkelte mener det var lite gjennomtenkt av Meghan å iføre seg et rådyrt antrekk da hun skulle hjelpe arbeidsløse og sårbare kvinner med motetips. Foto: NTB scanpix
LUKSUSANTREKK: Enkelte mener det var lite gjennomtenkt av Meghan å iføre seg et rådyrt antrekk da hun skulle hjelpe arbeidsløse og sårbare kvinner med motetips. Foto: NTB scanpix Vis mer

Der troppet hun nemlig opp i et kostbart luksusantrekk på en jobb der hun skulle gi motetips til arbeidsløse kvinner.

- Usmakelig

Den gravide hertuginnen hadde for anledningen iført seg en kåpe fra designer Oscar de la Renta, en sort kjole fra Hatch, øredobber fra merket Kimai, lekre pumps fra Giovanni Rossi og en veske designet av Victoria Beckham.

Daily Mail påpekte den gang at Meghans luksusantrekk hadde en samlet prislapp på omtrent 5200 pund, eller cirka 57 000 kroner. Og flere av avisens lesere skrev i kommentarfeltet at det er taktløs og usmakelig å ikle seg et så kostbart antrekk ved denne anledningen.

- Så hun deler ut råd til fattige folk mens hun er iført klær og tilbehør verdt tusenvis, mens hun holder rundt den magen. Har hun ikke rådgivere? Er hun ikke klar over hvor falsk og nedlatende oppførselen hennes virker? skrev en av leserne til avisen.

LES OGSÅ: Stjal showet - men nå går hun til sak

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer