VARM VELKOMST: Kronprinsesse Mette-Marit åpnet onsdag det nye krisesenteret på Kongsberg Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
VARM VELKOMST: Kronprinsesse Mette-Marit åpnet onsdag det nye krisesenteret på Kongsberg Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

- Hun har en unik omsorg for de svake

Kronprinsesse Mette-Marit fikk en hjertelig velkomst da hun åpnet nytt krisesenter på Kongsberg.

SEOGHØR.NO: Onsdag foretok kronprinsesse Mette-Marit den offiselle åpningen av Kongsberg krisesenter.

PRATET MED BARNA: Kronprinsessen tok seg til en prat med de fremmøtte barna under besøket på Kongsberg.  Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
PRATET MED BARNA: Kronprinsessen tok seg til en prat med de fremmøtte barna under besøket på Kongsberg. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Senteret har en 30 år lang historie, men har nå flyttet inn i et helt nytt bygg. Et hus med større kapasitet og høyteknologisk sikkerhet.

Kronprinsessen skulle opprinnelig åpne senteret allerede 2. februar, men måtte avlyse dette på grunn av Johan Martin Ferners bisettelse.
 
Prinsesse Astrids mann døde 87 år gammel på Rikshospitalet 24. januar, og hele kongefamilien var naturlig nok på plass for å ta et siste farvel i Holmenkollen kapell. 
 
Da Mette-Marit endelig kom til Kongsberg onsdag formiddag, ble hun tatt imot av fylkesmann Helen Bjørnøy, ordfører Vidar Lande og politistasjonssjef Håvard Revå, før hun klippet snoren og erklærte senteret for åpnet til full jubel fra de frammøtte.
 
- Kronprinsessen er så omsorgsfull, og har en helt spesiell og unik omsorg for de svake. Derfor var hun en naturlig gjest i dag, fortalte daglig leder ved krisesenteret Anita Skullestad til Se og Hør.  
 
Den kongelige gjesten ble etterpå vist rundt i senteret,  servert lunsj og lot seg underholde av «Damer i blues» som sang og spilte.
 
Det som gjorde mest inntrykk var likevel møtet med noen av beboerne. Mennesker som har blitt utsatt for vold i en eller annen form, og sårt trenget et sted å være.
 
- Jeg er glad for at dette tilbudet er blitt så bra. Det er mange kvinner og menn i Norge, som trenger et sted å være og som trenger å være trygge, sa kronprinsessen etter besøket. 
 
Hun uttrykte samtidig stor beundring for det lokale engasjementet som har vært for å beholde Kongsberg krisesenter.
 

LES OGSÅ: Kongeparet var i samme luftrom som flyet som styrtet